Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

TAUS má v nabídce i prvotřídní dřevěné VITA desky pro zdravé stavby a bydlení

Třívrstvé bio-desky VITA z vybraného masivního dřeva smrku a douglasky mají díky své kvalitě a sortimentu širokou škálu použití. Desky VITA představují tvarově elegantní unikáty s dokonalým povrchem.

Pro VITA desky je charakteristická vynikající odolnost, pevnost a stabilita (díky příčnému lepení jaderných a povrchových desek) a nízká hmotnost. Při ochraně před působením přímých povětrnostních vlivů jsou vhodné pro použití ve venkovním prostředí. Vícevrstvé desky z masivního dřeva jsou vyrobeny v Německu a splňují široké spektrum požadavků. Biodesky z přírodního dřeva VITA odpovídají jako vícevrstvé desky z masivního dřeva emisním požadavkům pro nábytkové desky, jako i statickým požadavkům na stavební desky a ekologickým požadavkům trvalé udržitelnosti. Desky mají vynikající hodnoty emisí, díky speciálnímu klížení elka dosahují minimální hodnoty emisí formaldehydu nižší než 0,03 ppm. To je hluboko pod současnými požadavky E1 při nejnižších hodnotách VOC. Dřevo pochází výhradně z vlastní kontrolované výroby a udržitelně obhospodařovaných lesů (PEFC). Na přání zákazníků je možné dodávat desky s certifikací FSC.

Bio-desky VITA s povrchem charakteru přírodního dřeva a rozmanitým způsobem využití najdou uplatnění v dřevostavbách a průmyslové výrobě, ale také u výrobců nábytku a vnitřního vybavení, u truhlářů, tesařů, ale také u domácích kutilů. Lze z nich realizovat:

  • vysoce kvalitní nábytek a interiéry,
  • nosné konstrukce dřevostaveb, komerční výstavbu, renovace,
  • pohledové obložení pro různé aplikace,
  • vybavení kanceláří a obchodů,
  • interiéry obchodů a stavby veletržních expozic,
  • střechy a záklopy pohledových krokví,obaly
  • výroba úlů.

 
 
Reklama