Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hydroizolaci svého objektu nepodceňujte. Proč?

Stavíte, nebo rekonstruujete? V takovém případě je nutné hledět na celou řadu věcí, které jsou s realizací dané stavby spojeny.

Mapelastic AquaDefense – hydroizolační vrstva
Mapelastic AquaDefense – hydroizolační vrstva

Jednou z takových věcí je zcela určitě i vhodná hydroizolace. Mnoho lidí je často podceňuje, což je velkou chybou. Společně se podíváme na to, proč je správné hydroizolaci nepodceňovat.

Kde všude se může hodit?

Nejprve musíme zmínit, kde všude může být provedena a kde všude byste na ni měli myslet. Nejprve se podívejme na místa, na která lidé často zapomínají. Jedná se například o terasu a balkóny, stejně jako se může jednat také o koupelnu.

Eliminujte nepříjemnou plíseň

Pokud je v interiéru voda, znamená to pochopitelně zvýšený problém s výskytem plísně. A ta rozhodně není nic příjemného. Nejenom, že na vzdech vypadá nevzhledně, ale pochopitelně její výskyt musíte dále řešit. A to třeba vhodnými nátěry, nebo pomocí řady jiných osvědčených způsobů. To ale neznamená, že se při vysoké vlhkosti nemůže za pár měsíců na daném místě opět objevit.

Prodlužte životnost stavby

Když se do stavby dostává voda, pochopitelně to může znamenat, že je stavební materiál nejenom namáhán o mnoho více, ale může to znamenat, že vlivem mrazu zde vzniknou možné praskliny. Voda tak může přímo ovlivnit to, jakou životnost bude vaše stavba mít. A to velmi výrazně. Logicky tak pomocí hydroizolace prodloužíte životnost vaší stavby, což se pochopitelně projeví i na tom, že nebude potřeba investovat peníze do oprav, které by vlivem vody byly nutné dříve.

 
 
Reklama