Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úctyhodné rozměry XXL laminátových podlah nové kolekce Grande

S rostoucí životní úrovní roste i plocha obývaných místností, což se projevilo i ve větším formátu podlahových krytin. Širší a delší prkna rozlehlejší prostory opticky netříští a nenarušují vzhled.

Na tento trend reaguje společnost Kratochvíl parket profi velkoformátovou kolekcí XXL laminátových podlah značky 1FLOOR. Jak už název kolekce - Grande - napovídá, jedná se o výjimečný formát lamel, jejichž rozměry 2175 x 243 x 12 mm jsou opravdu nadstandardní. Zatímco běžná velikost laminátových lamel odpovídá délce 1200 mm, tato kolekce s téměř dvojnásobnou délkou už kopíruje formát dřevěných podlah. Za pozornost stojí i výška, resp. tloušťka podlahy. Standardem je totiž 7–8 mm. Výška 12 mm odpovídá bezmála dvojnásobku, což se odráží ve vyšší stabilitě a pevnosti podlah.

XXL velikost laminátových podlah koresponduje s formátem dřevěných

Standardně se lamely laminátu vyrábějí v délce 1200 mm a šířce 180 - 200 mm. Délka 2175 mm a šířka 243 mm jsou tedy v rámci laminátových podlah výjimečné a odpovídají rozměrům dřevěných lamel,“ říká Milan Mrkáček ze společnosti KPP. „Tloušťka 12 mm rovněž není u laminátových podlah běžným standardem, a podlahy z kolekce Grande jsou proto podstatně stabilnější, např. pro pokládku, a také mnohem pevnější." Tomu pochopitelně odpovídá i zátěž dimenzovaná pro komerční prostory. Podlahy jsou ale samozřejmě určené i do větších rodinných interiérů a velkoplošných prostor, kde mají možnost vyniknout. Velký formát umocní zvláště souběžná pokládka prken podél nejdelší stěny v místnosti.

Věrohodný vzhled díky povrchové úpravě Synchrostructure

Laminátové podlahy Grande jsou nabízeny v osmi dubových dekorech (Anderson, Brentwood, Colfax, Elephant, Mendocino, Pixley, Rhino, Ridgefield), které na lamelách velikosti XXL plně vyniknou. Každý z dekorů je navíc zvýrazněn díky povrchu Synchrostructure. Tato úprava dokonale kopíruje kresbu dřevěných vláken či prasklin, které jsou detailně strukturovány, a podlaha tak získává reálný vzhled dřeva. Pocit tradičních dřevěných prken navozují i zkosené hrany, resp. V drážka po celém obvodu každé lamely.

Rychlá pokládka pomocí zámku Megaloc

Snadnou pokládku a pevnost zajišťuje všem podlahám z kolekce Grande zámkový spoj Megaloc. Průniku vlhkosti brání impregnace hran a spojovacích zámků speciálním voskem Isowax a podlahy jsou vhodné k podlahovému vytápění. Velikost XXL lamel pokládku podlah urychluje a šetří tak i čas strávený při práci. Všechny podlahy z kolekce Grande patří do zátěžové třídy 33, tzn. že odolávají vysoké zátěži v domácnosti i námaze při komerčním využití, a nejvyšší třídě odolnosti proti otěru. Kvalitu při domácím použití dokládá i 25letá záruka.

Dekory kolekce Grande si můžete prohlédnout v showroomech společnosti Kratochvíl parket profi, u obchodních partnerů nebo na internetových stránkách www.kpp.cz. Doporučovaná prodejní cena laminátových podlah Grande je 560 Kč za 1 m2 bez DPH.

 
 
Reklama