Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kompozitní terasová prkna iDecKing z rýžových slupek a čistého PVC pokládaná bez nářadí

Při volbě terasy je nutné zohlednit nejen materiál, ale i systém pokládky, výměnu palubek, odolnost a údržbu. Společnost Kratochvíl parket profi proto představuje nové terasy italské značky iDecKing.

Kompozitní materiál DURO, z něhož jsou terasová prkna iDecking vyrobena a mezi jehož hlavní ingredience patří rýžové slupky a čisté PVC, přináší oproti tradičním terasovým systémům několik výhod. Jedná se o vysoce odolný materiál, který oproti dřevěným a WPC terasám nenasakuje vlhkost ani vodu. Materiál DURO je vhodný pro chůzi naboso bez rizika zadření třísky, navíc lze renovovat a zbrousit podobně jako dřevěnou podlahu. Je také nenáročný na údržbu, 100% recyklovatelný a zpracovatelný do různých odstínů i povrchových úprav.

Atraktivní design se strukturou dřeva

Nabídka venkovních teras iDecKing zahrnuje řady DURO a DURO Excellence. Terasová prkna DURO tvoří homogenní kompozit, což garantuje jednotné složení v celé tloušťce. Prkna se prodávají v jednom odstínu a na výběr je hladká a protiskluzová úprava. Suroviny jsou barveny ještě před zpracováním, což přináší konzistentní a dokonale sladěný vzhled. Palubky řady DURO Excellence mají na nosnou část z homogenního kompozitu navíc nanesenou povrchovou úpravu odpovídající struktuře dřeva. Vynikají přirozeným vzhledem a stálostí odstínů. V nabídce DURO Excellence je sedm dekorů v imitaci dřeva, pro ještě dokonalejší efekt má většina z nich strukturovaný povrch. Ten lze po letech užívání zbrousit, povrch pak koresponduje se vzhledem prken základní řady DURO.

Rychlá, pohodlná a nenáročná práce

Prkna obou představených řad – DURO a DURO Excellence – lze instalovat ve dvou volitelných systémech. Pokládku pouze za pomoci nohou, tedy pouhým zašlápnutím, přináší systém EasyClick. Při kotvení terasy k podkladovému roštu zcela odpadá použití hřebíků, šroubů nebo vrtačky. Konstrukce se skládá ze spodního hliníkového roštu s předem upevněnými nylonovými klipy. Na ty se pokládají terasové lamely, které se zašlápnutím pevně usadí na své místo.

Snímatelný terasový systém EasyChange

Alternativou může být systém EasyChange, což je jediný snímatelný terasový systém na světě tohoto typu. Pomocí speciálního iDecKing klíče a předinstalovaných rotačních nylonových „zámků“ rozmístěných na hliníkovém instalačním roštu umožňuje snadnou výměnu dílce (klidně uprostřed terasy bez nutnosti rozebrání okolních lamel) i kompletní rozebrání terasy. Palubky se položí na hliníkový rošt a jednoduchým otočením zámků pomocí klíče ukotví do fixní pozice. Také instalace tohoto systému je rychlá, snadná, bez vrtání či přibíjení.

 
 
Reklama