Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tip Inoutic: Jak pečovat o terasu z kompozitu

Kompozitní materiál Twinson je ideální volbou pro terasu, která nebude vyžadovat velké nároky na údržbu po celou dlouhou dobu své životnosti. Zcela také odpadá lakování či náročná výměna prken.

Péče o terasu po instalaci
Bezprostředně po instalaci buďte opatrní hlavně při přesouvání zahradního nábytku, grilu a ostrých předmětů, aby nedošlo k poškrábání prken. Škrábance sice časem vyblednou, ale radost z nové terasy by mohla vzít za své. Také je dobré terasu ihned ostříkat zahradní hadicí nebo vysokotlakým čističem, abyste z ní odstranili zbytky z řezání.

Čištění skvrn
Většinu nečistot způsobených přírodními vlivy odstraníte vysokotlakým čističem. Pokud na terase zůstanou skvrny od potravin, které neobsahují mastnotu či olej (káva, víno, rajče), použijte intenzivní čistič terasových desek Twinson (3–4 víčka na 1 litr vody). Pomocí měkkého kartáče stačí skvrnu vyčistit a opláchnout vodou. Na skvrny od tuků a olejů (máslo, opalovací krémy) je vhodný čistič Twinson O-Clean. Sprej protřepejte, nastříkejte na skvrnu, nechte chvíli působit a opláchněte vodou.

 
 
Reklama