Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Spodní konstrukce u terasy z kompozitu

Pokud jste se rozhodli pro terasu z trvanlivého kompozitního materiálu Twinson, můžete jako podkladovou konstrukci použít hliníkové profily nebo podkladové profily Twinson.

Ještě před pokládkou spodní konstrukce terasy je samozřejmě potřeba upravit podkladovou vrstvu, která by měla být v ideálním případě rovná a zpevněná, nejlépe betonem. Využít se dá i původní dlažba. U plovoucích konstrukcí se jako podklad využívá štěrk nebo betonové patky, u střešních teras pak desky. Vždy je důležité zajistit terase správný sklon pro odvod vody a drenáž v místě podkladové konstrukce či podkladu jako takového, aby se pod terasou nehromadila voda.

Zatímco pevné spodní konstrukce jsou přišroubovány ke zpevněnému podkladu, plovoucí konstrukce mohou být samonosné. Společnost Inoutic nabízí např. samonosnou konstrukci vhodnou pro balkony a ploché střechy, kde kvůli hydroizolaci není možné žádné kotvení k podkladu.
Kompaktní samonosný rošt, tvořený profily 50 x 50 mm, je posazen na stavitelné terče. Ty jsou v případě potřeby schopny vyrovnat jakékoliv nerovnosti podkladu, aby se terasa nehoupala. Tato konstrukce má přitom stejnou nosnost jako terasy přišroubované k podkladu. Nosnost je limitovaná jen nosností balkonu či střechy samotné.

 
 
Reklama