Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podlahové vytápění teplovodní – doporučené řešení Baumit Baumacol

Pro realizace teplovodního podlahového vytápění jsou v systému Baumit určeny samonivelační lité potěry na bázi síranu vápenatého Baumit Alpha 3000 a Baumit Alpha 2000.



Na podlahový izolant/XPS se umístí Baumit separační PE (polyetylenová) fólie s minimálním přesahem 50 mm. Potěry s podlahovým topením se zpravidla provádí jako plovoucí potěry na tepelněizolační vrstvě. V zásadě jde i v tomto případě o plovoucí potěr, který však musí mít dostatečnou tloušťku kvůli uložení rozvodů podlahového topení a též kvůli akumulační schopnosti, která se od takového potěru očekává.

Požadavky na podklad jsou tedy stejné jako požadavky na podklad pro plovoucí potěr. Při realizaci litých potěrů s podlahovým topením se doporučuje dvouvrstvé zpracování. V první fázi se zalijí rozvody podlahového vytápění po jejich horní úroveň a po zavadnutí vrstvy se realizuje další vrstva s konstantní tloušťkou, aby se dosáhlo požadované úrovně. Na podlahový potěr se aplikuje kotvicí můstek Baumit SuperGrund, který by měl minimálně 12 hodin vyzrát.

Lepení a spárování dlažeb

Pro realizace na podlahovém vytápění jsou určeny lepicí malty Baumit Baumacol FlexTop/FlexTop Speed nebo Baumacol FlexUni, případně bílá lepicí malta Baumit Baumacol FlexMarmor. Po vyzrání lepicí malty (standardně 24 hodin, 3 hodiny Speed) je možné začít se spárováním. Na plošné spárování je v systému určena cementová spárovací hmota Baumit Baumacol PremiumFuge a na tmelení pružných (dilatačních) spár používáme Baumit Baumacol Polyurethane/Silikon.

Veškeré zásady provádění jsou popsány v technologických předpisech Baumit Baumacol a Baumit Podlahové potěry a stěrky na www.baumit.cz.


Baumit, spol. s r.o.
logo Baumit, spol. s r.o.

Zateplení fasád, zateplovací systémy / omítkové systémy - strojní omítky, sádrové omítky a stěrky, sanační omítky, omítkový systém pro zdravé bydlení / probarvené fasádní omítky a barvy, kreativní omítky / lité podlahy a samonivelační stěrky / program pro ...

 
 
Reklama