Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zateplená konstrukce terasy – doporučené řešení Baumit Baumacol

Systémové řešení Baumit Baumacol obsahuje hlavní hydroizolační vrstvu, která plní funkci hlavní hydroizolace a zároveň brání pronikání par z interiéru do tepelného izolantu.



Pro zvýšení adheze se na hydroizolační vrstvu aplikuje kontaktní můstek Baumit SuperGrund, který by měl minimálně 12 hodin vyzrát. Pro tepelnou izolaci konstrukce doporučujeme využít izolant na bázi extrudovaného polystyrenu. Pro jeho lepení je vhodné použít lepicí maltu Baumit StarContact se spotřebou cca 3–4 kg/m2. Spádová vrstva může být vytvořena použitím tzv. spádových klínů v rámci tepelné izolace nebo pro ni lze využít některý z potěrových betonů Baumit FlexBeton/FlexBeton Speed. V případě vytvoření spádu v rámci tepelné izolace je nutné následující roznášecí vrstvu přikotvit k tepelnému izolantu. K tomuto opět využijeme lepicí maltu Baumit StarContact se spotřebou cca 3–4 kg/m2. Roznášecí vrstvu vytvoříme konstantní tloušťkou potěrového betonu Baumit FlexBeton/FlexBeton Speed.

Základní nátěr a hydroizolační stěrka

Na spádovou vrstvu se nanáší základní nátěr – Baumit SuperGrund nebo Baumit Grund. Po jeho vyzrání nanášíme první vrstvu hydroizolační stěrky Baumit Baumacol Protect v tloušťce 1 mm při spotřebě 1,5 kg/m2. Do zavadlé první vrstvy izolace umístíme systémové příslušenství. Do rohů a koutů hydroizolační pásku a na volný okraj okapnici, kterou k podkladu fixujeme samolepicí butylovou hydroizolační balkonovou páskou. Po vyzrání první vrstvy hydroizolační stěrky (zpravidla 4–6 hodin) a umístění všech potřebných doplňků realizujeme vrstvu druhou, opět v tloušťce 1 mm při spotřebě 1,5 kg/m2.

Lepení a spárování dlažeb

Po cca 24hodinové technologické přestávce je možné lepit dlažby. Pro exteriérové realizace jsou určeny lepicí malty Baumit Baumacol FlexTop/FlexTop Speed nebo Baumacol FlexUni, případně bílá lepicí malta Baumit Baumacol FlexMarmor. Po vyzrání lepicí malty (standardně 24 hodin, 3 hodiny Speed) je možné začít se spárováním. Na plošné spárování je v systému určena cementová spárovací hmota Baumit Baumacol PremiumFuge a na tmelení pružných (dilatačních) spár používáme Baumit Baumacol Polyurethane/Silikon.

Veškeré podrobnosti naleznete v technických listech pro jednotlivé materiály a technologickém předpisu Baumit Baumacol na www.baumit.cz.


Baumit, spol. s r.o.
logo Baumit, spol. s r.o.

Zateplení fasád, zateplovací systémy / omítkové systémy - strojní omítky, sádrové omítky a stěrky, sanační omítky, omítkový systém pro zdravé bydlení / probarvené fasádní omítky a barvy, kreativní omítky / lité podlahy a samonivelační stěrky / program pro ...

 
 
Reklama