Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ekologické elastické podlahy Wineo PURLINE nově se zámkovým spojem

Vyrobeny jsou z bio-polyuretanu a dalších přírodních a obnovitelných surovin bez chloru, plastifikátorů a rozpouštědel. Nezatěžují lidské zdraví ani životní prostředí.

Nabízejí dekory, které předčí zdařilé imitace u kvalitních vinylových a laminátových podlah. Jsou nenáročné na údržbu, nekloužou, nestudí a přes svou organickou podstatu disponují vlastnostmi vysoce odolných podlah z tvrzeného vinylu. Řeč je o organických podlahách Wineo PURLINE, které výrobce rozšířil o řadu Wineo 1000 Wood a Stone se zámkovým spojem a možností plovoucí pokládky. Tyto udržitelné podlahy se zátěžovou třídou 23/32 a kvalitou "Made in Germany" jsou ideální pro bytové využití.

Konstrukční tloušťka dílců se zámkovém spojem je pouhých 5 mm. S tepelným odporem 0,01 (m2K)/W se skvěle hodí k umístění na podlahové topení, zapotřebí je pouze vhodná podložka. Zámkový spoj usnadňuje a urychluje pokládku. Výhodou je i možnost následného rozebrání krytiny, aniž by byla zničena. Podklad by měl být suchý, rovný a čistý, bez jakýchkoli nedokonalostí v podobě prasklin a kamínků.

Podlahy Wineo PURLINE nevyžadují speciální údržbu, díky dokonale uzavřenému povrchu k čistění postačí i čistá voda. Mají vysokou odolnost, zatížení těžkým nábytkem ani kolečkovými židlemi je nepoškodí. Stabilita u nich byla navýšena vytvrzením skelným vláknem. Jsou zcela bez výparů, neobsahují PVC, chlor, změkčovadla ani rozpouštědla. Výrobce zpracovává bio-polyuretan, dále řepkový a ricinový olej, výroba probíhá zcela bez chemických přísad. K silným stránkám patří také pružnost, hřejivý povrch a nenáchylnost na působení vlhkosti. Spíše měkký a tichý povrch této krytiny přispívá k příjemné akustice v místnosti.

 
 
Reklama