Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rockwool Silent Box se stěnovými a stropními obklady z desek fermacell

Deset minut ticha v centru hudby, to je tichá zóna Rockwool Silent Box. Tento unikátní prostor bude sloužit návštěvníkům festivalu Colours of Ostrava pro krátkodobé oddechnutí za komfortních zvukových podmínek.

Akustický box izolovaný kamennou vlnou a stěnami a stropy, realizovanými ze sádrovláknitých desek fermacell, nepropustí zhruba 50 % zvuků z vnějšího prostředí. Do téměř zvukotěsné místnosti se tak najednou vejde 4 až 6 lidí. Vzhledem k vnější očekávané hladině zvuku přibližně 100 dB by měla být uvnitř Rockwool Silent Boxu díky použitým materiálům a konstrukčnímu řešení boxu snížena hladina zvuku na velmi příjemných 40 až 45 dB.

Společnost Fermacell, partner projektu, dodala na stavbu boxu stěnové a stropní desky fermacell.

Stěny boxu tvoří montovaná stěna Fermacell 1S41 s izolacemi ROCKWOOL. Uprostřed jedné krátké stěny jsou akustické dveře s malým prosklením, které umožňuje nahlížení. Montované stěny fermacell 1S41 se používají pro nenosné konstrukce stěn s požární odolností a plní vysoké požadavky na útlum zvuku. Konstrukce jsou standardně oboustranně opláštěné dvěma vrstvami sádrovláknitých desek fermacell o tloušťce 12,5 a 15 mm. Na Rockwool Silent Boxu pak byla ze strany fasády použita další deska – cementovláknitá deska fermacell Powerpanel H2O tl. 12,5 mm, na kterou se nanesl fasádní nátěr.



Plochou střechu boxu tvoří stropní trámová konstrukce z dřevěných trámů Fermacell 2H21, shora zaklopená další deskou 2E22 a krytá plastovou střešní krytinou. Stropní trámovou konstrukci Fermacell 2H21 tvoří dvě desky fermacell tl. 12,5 mm, stropní trámy, izolace ROCKWOOL a deska fermacell 2E22, tvořená dvěma 12,5 mm deskami fermacell.

Dipl.-Ing. (FH) Jaroslav Benák, vedoucí technického oddělení Fermacell, kladně hodnotí vzájemnou spolupráci obou společností: „Vlastnosti sádrovláknitých desek fermacell v oblasti akustické izolace jsou dobře známé a jako deskové materiály pro stěny a podlahy se výborně doplňují s izolačními materiály společnosti ROCKWOOL."


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 
Reklama