Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Renovace balkónů a lodžií, podlah a obkladů

Lodžie a balkony jsou polohově součástí obvodového pláště domu. Právě tyto stavební prvky jsou zřejmě nejexponovanějšími součástmi obvodového pláště a patří mezi nejvíce degradované součásti staveb.

Oprava předsazených konstrukcí by proto rozhodně měla být součástí každé komplexní rekonstrukce, a to i přesto, že nepřináší přímý finanční efekt. více informací



Potřebujete renovovat balkony, lodžie certifikovaným systémem? Ano, WEBER má řešení! Stejně tak lze využít řešení pro renovaci podlah a stěn včetně obkladů.

Balkony, lodžie a terasy

  • Jak položit dlažbu na dlažbu?
  • Jak lepit dlažbu na anhydritový podklad?
  • Jak aplikovat systém elektrického podlahového topení?

"U balkónů, lodžií a teras se nejčastěji setkáváme s problémy okapového systému a ukotvení zábradlí balkonu přes dlažbu a izolaci, škodami na terase způsobenými nevhodnou technologií provádění, podhledy lodžií poškozenými prosakováním vody netěsnou hydroizolací a dlažbami poškozenými vlhkostí vsáklou do podkladu netěsností spár. U historických balkónu jde většinou o vysoký stupeň poškození, s karbonizací způsobenou povětrnostními vlivy. Po ověření statické funkce a případné sanaci nosné konstrukce můžeme nabídnout systémové řešení pro balkony a lodžie", říká Monika Ruffrová z divize Weber Saint-Gobain Construction Products CZ, a.s.

WEBER ŘEŠENÍ BALKONŮ A LODŽIÍ


Obklady a podlahy

  • Jak položit dlažbu na dlažbu?
  • Jak správně izolovat koupelny?
  • Jak lepit dlažbu na anhydritový podklad?
  • Jak aplikovat systém elektrického podlahového topení?
  • Jak lepit obklad na sádrové desky?
  • Jak lepit obklad na sádrové omítky?

"Mezi zajímavá řešení patří například naše technologie položení nové podlahy na původní dřevo", vybírá příklad z řešení Monika Ruffrová a přibližuje výhody: "nemusíte odstraňovat původní dřevěnou podlahu na roštu, ani pracně připevňovat dřevotřískové desky, kde se vám paknavíc mohou prorýsovat spoje přes krytinu. Nemusíte ani na původní dřevěnou podlahu pokládat další železobetonovou vyztuženou desku, která by zatěžovala konstrukci a museli byste počítat s technologickou přestávkou a prodloužením doby renovace o minimálně 28 dní. Nivelační hmota weber.niv dur je pochůzná již po 4 hod. Podobně lze nivelační hmoty použít přímo na dlažbu" Často využívaným řešením je i postup lepení obkladu na obklad, starý nátěr umakart v bytových jádech a lepení přírodního kamene a obkladových pásků, které již nejsou jen výsadou fasád, ale mohou být i designovým prvkem interiéru.

CHCETE PORADIT VE VAŠEM REGIONU?

Najdeme řešení i pro Váš projekt, v každém regionu jsou specialisté firmy Weber, kteří Vám rádi poradí. Kontaktujte nás emailem info@weber-terranova.cz nebo telefonicky dle příslušného kraje na mapce.


Webový portál: www.weber-panel. cz - portál zaměřený zejména na zateplování/regenerace domů, jehož hlavním cílem je přinášet aktuální informace nejen ze světa dotačních programů.
 
 
Reklama