Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konference Pasivní domy již příští týden

Již příští týden, 13. a 14. října, proběhne v Bratislavě mezinárodní konference Pasívne domy 2011. Dvoudenní odborný program bude tradičně připraven v budově Technopol Bratislava. Pokračovat bude sobotními exkurzemi za pasivními domy. Na konferenci se ještě můžete přihlásit.

Pasívne domy již posedmé

7. Mezinárodní konference Pasívne domy 2011 přinese nejen nejnovější informace z oboru navrhování a provádění energeticky úsporné výstavby, ale ukáže i způsob, jak prostřednictvím pasivních domů splnit požadavek evropské směrnice 2010/31/EU, aby se po 31. prosinci 2020 stavěly všechny nové budovy s téměř nulovou spotřebou energie.

Program dvoudenní konference je rozdělen do několika bloků: Ekologický urbanizmus, pasivní a nulové domy; Kvalita vnitřního prostředí a testy vzduchotěsnosti; Realizace; Detaily řešení; Rekonstrukce; Energetické optimalizace. Mezi přednášejícími nebudou chybět Jan Tywoniak (Stavební fakulta ČVUT), Aleš Brotánek (AB Ateliér), Juraj Hazucha (Centrum pasivního domu), Franz Freundorfer (Passivhauskreis Rosenheim), Gernot Vallentin (Architektur Werkstatt Vallentin), Jiří Novák (Stavební fakulta ČVUT), Martin Konečný (Kalksandstein CZ s.r.o.) a další.

Konferencia Pasívne domy 2011

Posterové prezentace

Na posterových prezentacích se posluchači konference budou moci seznámit například s architektonickým a konstrukčním návrhem obnovy budovy základní školy podle požadavků pro pasivní domy, s výpočtovými modely hodnocení pasivních domů v podmínkách ČR, s analýzou nestacionárního vedení tepla hmoždinkami ETICS nebo s českým systémem certifikace budov SBToolCZ.

Sobotní exkurze

Již tradičně je program konference doplněn dvěma sobotními exkurzemi za realizacemi pasivních domů. První z nich zamíří za slovenskými realizacemi pasivních rodinných domů v Grinavě, Karlové Vsi a Chorvátském Grobě. Druhá zamíří do Rakouska, kde účastníci navštíví administrativní budovu Univerzity BOKU, obchodní dům SPAR a obytný soubor Eurogate.

Doprovodná výstava

Současně s konferencí se uskuteční výstava materiálů, výrobků a služeb pro pasivní domy, kde se účastníci a široká veřejnost seznámí s nabídkou produktů z oblasti energeticky úsporné výstavby. Mezi vystavovateli budou výrobci a dodavatelé materiálů pro zděné obvodové konstrukce, dřevostavby, výrobci tepelných izolací, dodavatelé projektů a realizací pasivních domů, výrobci technického zařízení budov pro osvětlení, řízené větrání se zpětným záskáváním tepla a další.

Podrobné informace a přihlašovací formulář naleznete na stránkách konference Pasívne domy 2011

 
 
Reklama