Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

HELUZ členem Centra pasivního domu

Po řadě úspěchů na poli pasivní výstavby z cihelného systému HELUZ, kdy mezi počátky určitě počítáme výstavbu experimentálního pasivního rodinného domu HELUZ Triumf na výstavišti v Českých Budějovicích z roku 2012, stvrdil HELUZ svoji pozici přijetím mezi členy Centra pasivního domu.


V Českých Budějovicích se jednalo o první pasivní dům z cihelného systému v jednovrstvé konstrukci, čili bez dodatečného zateplení. V řadě úspěchů se HELUZ může pochlubit nedávným vítězstvím stavby z Vraného nad Vltavou v soutěži Pasivní dům roku realizované z jednovrstvé konstrukce HELUZ Family 2in1, taktéž bez dodatečného zateplení.

HELUZ je zároveň prvním a jediným výrobcem cihelného stavebního systému působícím v Centru pasivního domu.

Centrum pasivního domu je nejvýznamnější poradenskou organizací v oblasti osvěty a poskytování informací o pasivních domech a energeticky úsporném stavění v České republice. Je neziskovým sdružením právnických i fyzických osob, které vzniklo za účelem podpory a propagace standardu pasivního domu a za účelem zajištění kvality pasivních domů.

Členy sdružení jsou jako podporující členové architekti, projektanti, stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a prvků, a všichni ostatní odborníci se zájmem o pasivní domy. Podporující členové se podílejí na realizaci aktivit sdružení, zejména svými odbornými znalostmi a zkušenostmi, aktivně spolupracují s ostatními členy.

Posláním CPD je:

  • ochrana životního prostředí, klimatu, přírody a krajiny
  • podpora udržitelného rozvoje ve stavebnictví
  • zvyšování kvality bydlení
  • podpora stavění v pasivním standardu

Cíle CPD:

  • prosazování standardu pasivního domu u novostaveb i u rekonstrukce
  • zajišťování kvality realizace pasivních domů a kvality stavebních prvků a materiálů pro stavbu pasivních domů
  • zavedení systému certifikace pasivních domů a souvisejících výrobků a služeb
  • medializace výsledků
  • ovlivňování legislativního prostředí

HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.