Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úniky tepla, vlhkost, plísně - měření termokamerou a odborné návrhy řešení

Návrh pasivního domu, výpočet tepelných izolací pro starší bytový nebo rodinný dům, řešení odstranění vlhkosti a plísní, návrh způsobu vytápění a větrání - to jsou projekty, které řešíme. Podívejte se.

Úniky tepla, vlhkost, plísně - měření termokamerou a odborné návrhy řešení

Vysoké účty za energie, pocit chladu, vlhkost a plísně v koutech, za skříní ale i třeba na půdě, orosená okna, voda kapající z ventilátoru v koupelně – to jsou problémy, které se často objevují v domech, kde jsou nedostatky v tepelných izolacích, způsobu vytápění nebo větrání, kde jsou špatně provedeny parozábrany apod. Tyto problémy se nevyhýbají ani novostavbám.

Příčinu problémů lze zjistit měřením termokamerou a přístrojem pro měření vlhkosti a koncentrace CO2 v kombinaci s odbornými výpočty z oblasti tzv. stavební fyziky. K tomu je potřeba mnoho zkušeností ze starších domů, domů po rekonstrukci i z novostaveb.

Na základě měření, výpočtů a zkušeností navrhujeme detailní řešení problémů pro konkrétní dům – rodinný, bytový, ale i pro školu nebo obecní úřad. Vždy je třeba vzít v úvahu kromě stavebního provedení a technického vybavení domu i způsob jeho využívání a život obyvatel domu.

Díky zkušenostem z měření a průzkumů mnoha domů navrhujeme správné řešení novostaveb, aby byly energeticky co nejúspornější, byla v nich dobrá tepelná pohoda, čistý vzduch a žádné problémy s vlhkostí a plísněmi.

Pro novostavby i rekonstruované domy provádíme energetické hodnocení domu pro žádost o dotaci z programu Nová zelená úsporám.

Podívejte se, co už jsme dělali.

 
 
Reklama