Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dny pasivních domů 2016

V rámci Dnů pasivních domů otevírají majitelé energeticky úsporných domácností své domovy bezplatně a dobrovolně veřejnosti. Cílem je umožnit zájemcům vidět pasivní domy v praxi a ptát se jejich majitelů na rady a postřehy z bydlení v takovém domě.

Pokud jste o pasivních domech zatím jen četli, ale dosud v žádném nebyli, určitě nepropásněte letošní Dny pasivních domů. Během víkendu 11. – 13. listopadu bude zájemcům zpřístupněno na osm desítek úsporných domů po celé České republice. Třináctý ročník netradiční akce pořádá Centrum pasivního domu.

Stavba domu je vysoce nákladnou investicí, bezpochyby se proto vyplatí získat předem co možná nejvíce informací. Dvojnásob to platí i pro stále populárnější nízkoenergetické a pasivní bydlení. Stejně jako v minulých letech se i letos připojilo brněnské Centrum pasivního domu k mezinárodnímu Dni pasivních domů. O víkendu 11. – 13. listopadu tak své energeticky úsporné domy otevřou zájemcům docela obyčejní lidé z celého Česka. Dobrovolně a bezplatně. Cílem akce je umožnit zájemcům o nízkoenergetické bydlení bezprostřední výměnu zkušeností s těmi, kteří úsporné domy už vlastní a své rady chtějí předat dál.


Centrum pasivního domu, z.s.
logo Centrum pasivního domu, z.s.

Jsme nezávislé sdružení, které dělá téměř 20 let osvětu zdravému a úspornému bydlení. Sdružujeme přes stovku ověřených firem a specialistů, kteří energeticky úsporné a zdravé domy navrhují, staví, rekonstruují nebo pro ně vyrábí technologie a komponenty. ...

 
 
Reklama