Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co do pasivního domu investujete, to se vám v následujících letech vrátí

Pasivní dům – neustále se o něm hovoří, ale málokdo dokáže vyjmenovat jeho hlavní výhody. Zajímá vás proč a jestli se ho vůbec vyplatí postavit?


Spousta laiků a odborníků hovoří o pasivních domech tak složitě, že jejich stavba se zdá skoro nemožná. Mnoho stavebníků navíc řeší celkový rozpočet na takový dům, který oproti klasickým např. nízkoenergetickým variantám vzroste. Nesmíme však zapomenout, že se nám tyto počáteční náklady v budoucnu vrátí kvůli šetření běžných provozních nákladů. Kvalitní pasivní dům se vyznačuje velice nízkou měrnou potřebou tepla na vytápění. V případě domů vyprojektovaných a postavených v Multi-komfortním standardu se tato potřeba pohybuje ročně okolo 15 kWh/m2. Pokud stavebník zrealizuje stavbu v tomto standardu, má nárok dosáhnout na dotace v rámci programu Nová zelená úsporám, a to až na částku 500 000 Kč. Se získáním dotace vám pomůžou odborné firmy, ale dnes s ní umí pomoci i dodavatelé projektové dokumentace, jako například společnost G SERVIS CZ.

Pokud vás problematika a možnost výstavby pasivního rodinného domu zajímá, neváhejte využít konzultace zdarma na telefonním čísle 234 054 326, kterou tato společnost nabízí.


G SERVIS CZ - Projekty rodinných domů
logo G SERVIS CZ - Projekty rodinných domů

Jsme tu pro vás již 25 let a za tu dobu jsme naprojektovali přes 40 000 rodinných domů. Nabízíme více než 500 projektových řešení bungalovů, patrových domů, dřevostaveb a pasivních domů. Každý z projektů upravíme tak, aby splňoval vaše požadavky, nebo ...

 
 
Reklama