Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové úrokové sazby Programu JESSICA od 1. 4. 2014

EU snížila referenční sazba na 0,58% p.a. Program JESSICA na rekonstrukce a modernizace bytových domů je ještě výhodnější.

Využít Program JESSICA mohou v pilotním projektu všichni vlastníci bytových domů 41 českých měst, např. SVJ, bytová družstva, právnické či fyzické osoby nebo i města samotná, která mohou program navíc využít na zřízení sociálního bydlení úpravou neobyvatelných či nebytových prostor.


„Zájem o program potvrzuje prvních 10 žádostí za více než 70 mil. Kč, které byly za dva měsíce od otevření programu Správci Programu doručeny. Potvrzuje to také, že získat tyto prostředky není administrativně náročné a čerpání evropských peněz může být pro české vlastníky rychlé a dostupné“, komentuje první měsíce od otevření Programu JESSICA ředitelka Fondu, Eva Helclová.

Další zvýhodnění Programu JESSICA pomůže vlastníkům bytových domů ke zlepšení stavu jejich domu, zvýšení jeho životnosti nebo snížení výdajů za energie, zájemci si mohou vybrat konkrétní modernizaci, nejsou vázáni nutností komplexní realizace:

„Věříme, že historicky nejnižší úroková sazba zároveň motivuje také radnice měst a neziskové organizace využít program ke zlepšení situace v oblasti sociálních bytů. Jsme připraveni jim pomoci a poradit, jak nejlépe stav sociálního bydlení v jejich městě pomocí našeho Programu zlepšit“, konstatoval ředitel Holdingového fondu Michal Pluta.

Úspěch Programu JESSICA nyní do konce roku 2015 znamená další finanční zdroje pro podporu a rozvoj bytového fondu ve všech městech ČR: „Jsem přesvědčena, že snížení úrokové sazby přispěje k vyčerpání pilotní částky 600 mil. Kč ještě před koncem roku 2015“, dodává ředitelka SFRB.

Nové úrokové sazby Programu JESSICA od 1. 4. 2014:
  • Úvěry do 10 let – úrok 0,58 % p.a.
  • Úvěry do 20 let – úrok 1,58 % p.a.
  • Úvěry do 30 let – úrok 2,58 % p.a.

Úrokovou sazbu si volí zájemce o úvěr podle délky splatnosti a ta je fixována po celou zvolenou dobu splácení úvěru. Všechny služby spojené s úvěrem jsou zcela zdarma.

Nová, ještě atraktivnější sazba platí pro všechny žádosti, které budou podány od 1. dubna 2014 na pobočkách KB, a.s. a budou splňovat podmínky Programu JESSICA.
Veškeré informace pro přípravu žádosti o úvěr naleznete na webových stránkách Komerční banky www.kb.cz nebo je získáte na jednotlivých pobočkách KB, kde Vám s vaším záměrem rádi pomohou a poradí.

 
 
Reklama