Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Oknoplastik.cz - kvalitní okna a vchodové dveře

Zvažujete výměnu oken a vchodových dveří? Nevíte, do jakého materiálu investovat své peníze? Zajímají Vás hliníková, dřevěná či plastová okna a dveře? Sami víme, že se nejedná o jednoduché rozhodování. Každý preferuje jiný materiál, ten byste nicméně měli vybírat také podle typu stavby a jejího umístění.

Nová okna a vchodové dveře na druhou stranu splňují všechny standardy moderního výrobku, ať už jsou vyrobeny z jakéhokoli materiálu. Připomeňme zde tedy alespoň základní fakta.

Plastová oknavchodové dveře vynikají snadnou údržbou, nižšími pořizovacími cenami, ale osvědčí se zejména díky svým izolačním vlastnostem. Díky plastovým oknům a vchodovým dveřím tak nejenže budete v zimě chráněny proti chladu a v létě proti slunečním paprskům, nebude Vás ale navíc tolik obtěžovat ani hluk z vnějšího prostředí, jenž tento typ výrobků tlumí na 35 až 43 dB. Negativní stránkou plastových oken a dveří je jejich náročnější opravitelnost a též ekologická zátěž.

Zaměřme se tedy na dřevo, které patří k tradičním materiálům. Vskutku, dřevěná okna mají pro většinu lidí punc tradice, jsou esteticky zajímavější a v neposlední řadě potěší i jejich ekologická šetrnost. Tepelně-izolační vlastnosti dřevěných oken sice možná nedosahují kvalit oken plastových, to ovšem neznamená, že by v této oblasti nějak významně „pokulhávaly“. Dřevěná okna jsou sice dražší a náročnější na údržbu, na druhou stranu jejich životnost je až pětkrát delší než u předchozích.

Co se týče hliníku, ten se neodstěhoval do Humpolce, ale patří taktéž k vhodným materiálům k výrobě kvalitních oken a vchodových dveří. Tak například Vás hliníková okna a dveře mohou „zlákat“ odolností proti mechanickému poškození i proti vlivům prostředí (zejména proti větru), takřka neomezenou životností a snadnou údržbou. Hliníková okna a vchodové dveře jsou nicméně dražší a jejich tepelně-izolační vlastnosti se předešlým materiálům zcela rovnat nemohou.

Zkrátka, na každém materiálu lze nalézt pozitiva i negativa, pokud tedy skutečně aktuálně zvažujete nákup nových oken či vchodových dveří, navštivte nás na Oknoplastik.cz. Garantujeme bohaté zkušenosti v oboru, takže Vám dokážeme poradit, a tedy usnadnit výběr. Kromě hliníkových, dřevěných a plastových oken i dveří dále nabízíme okenní doplňky, stavební činnost a nezávaznou kalkulaci výsledné ceny na našich stránkách. Oknoplastik.cz – expert na kvalitní okna a vchodové dveře!

 
 
Reklama