Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Otevřete se polským oknům a dveřím na veletrhu IBF

Česká republika představuje pro polské firmy z oboru stavebních otvorových výplní jeden z nejdůležitějších trhů. Češi totiž jen za první tři čtvrtletí roku 2012 nakoupili polská okna a dveře za 55 milionů euro. Pokud jste se ještě neseznámili s polskými výrobky nebo pokud se o nich chcete dozvědět více informací, budete mít příležitost tak učinit na Mezinárodním stavebním veletrhu IBF 2013 v Brně.

Logo

Jak vyplývá z terénního průzkumu, který mezi českými podnikateli a odborníky provedla společnost ASM-Market Research and Analysis Centre, polská okna a dveře jsou v české kotlině oblíbená a zákazníci hodnotí výrobky Made in Poland pozitivně, přičemž zdůrazňují jejich konkurenční cenu, kvalitu a také flexibilitu dodavatelů. Vzhledem ke snaze Čechů o zvyšování energetické účinnosti budov je rozhodně největší zájem o plastová okna, která za atraktivní cenu představují velmi dobré energeticky úsporné řešení. Není proto žádným překvapením, že plastová okna tvoří až ¾ objemu vývozu polských oken a dveří do České republiky.

Nabídka polských firem je však mnohem bohatší a zahrnuje celou škálu moderních dveří, oken, vrat a dokončovacích prvků, které se vyznačují energetickou úsporností, dlouhou životností a estetickým vzhledem. K jejich výrobě se používají nejlepší, vybrané materiály a komponenty uznávaných výrobců, jejich vysokou kvalitu potvrzují četná tuzemská i mezinárodní ocenění a certifikáty a především miliony spokojených zákazníků na celém světě.

Stánek konsorcia „POLSKÁ OKNA A DVEŘE“
Stánek konsorcia „POLSKÁ OKNA A DVEŘE“

„Nejvyšší kvalita nabízených výrobků, profesionálně fungující exportní, servisní a logistická oddělení a bohatá nabídka doplňkových služeb zaručují další rozvoj polských firem na zahraničních trzích. Věříme, že zařazení polského průmyslu stavebních otvorových výplní mezi „polské vývozní speciality“ významně urychlí tento proces a polské značky získají v očích zahraničních investorů ještě větší uznání,“ říká Paweł Wróblewski, ředitel Sdružení výrobců, dodavatelů a distributorů „POLSKÁ OKNA A DVEŘE“.

Mezinárodní stavební veletrh IBF 2013, který se uskuteční ve dnech 23.–27. dubna, bude pro české podnikatele skvělou příležitostí k navázání obchodních kontaktů, výměně zkušeností a zamyšlení nad možnostmi spolupráce s polskými výrobci. Více informací získáte u stánku konsorcia „POLSKÁ OKNA A DVEŘE“ (pavilon P, č. stánku 018).




Energeticky úsporná, přirozená elegance z Polska

Polsko je předním evropským výrobcem a vývozcem dřevěných oken a dveří. Přirozeně elegantní, a navíc odolné, a energeticky úsporné výrobky jsou výsledkem uplatnění moderních technologií a materiálů nejvyšší kvality.

Graf Největší vývozci dřevěných oken a rámů v EU

O vlastnostech polských oken a dveří ze dřeva se přesvědčily už miliony zákazníků, které v několika desítkách zemí jen za první tři čtvrtletí roku 2012 nakoupily 2,34 milionu kusů dřevěných oken, rámů, dveří, zárubní a prahů za celkovou částku více než 300 milionů eur. Po výrobcích „Made in Poland“ stále častěji sahají také Češi, kteří za ně od ledna do září loňského roku utratili téměř 10 milionů eur.

Z hlediska objemu prodeje je Polsko v současnosti největším vývozcem dřevěných oken v Evropské unii a v kategorii dřevěných dveří zaujímá čtvrté místo (údaje podle Eurostatu za rok 2011). Navíc počet spokojených zákazníků přibývá každoročně velmi rychlým tempem. Během několika posledních let se vývoz polských dřevěných oken a dveří zdvojnásobil z 213,8 milionů eur v roce 2004 na 397,5 milionu eur v roce 2011.

Okna a dveře pro každého

Pozice lídra zavazuje, proto je nabídka polských výrobců dřevěných oken a dveří velmi bohatá a snaží se vyhovět požadavkům zákazníků s ohledem na jejich movitost, nápaditost a klimatické podmínky, ve kterých žijí. Vchodové a interiérové dveře jsou nabízeny v široké paletě barevného provedení, s bohatým výběrem výplní a zasklení, s různými druhy madel, zámků, klik a dalšího příslušenství. Moderní technologie ve výrobě oken zase umožňují realizovat standardní i nestandardní, rafinované tvary např. oblouky, křivky, kruhy, lichoběžníky a další.

Skutečnou specialitou polského truhlářství otvorových výplní jsou však energeticky úsporná okna a dveře, která rok od roku získávají stále více uživatelů, mimo jiné díky různým programům, které podporují energeticky úsporné stavebnictví. Polští výrobci už nyní nabízejí pro energeticky pasivní stavby a zateplování stávajících objektů ideální řešení, jejichž součinitel prostupu tepla může dosahovat až Uw = 0,8 W/m2K pro celé okno. Tyto výrobky jsou vyrobeny z pečlivě vybraného, vysoce kvalitního dřeva a za konkurenční ceny.



Seminář: „Polská okna a dveře”

Výroba dveří a oken je jedním z nejdynamičtějších a nejinovativnějších odvětví polského hospodářství. Ve snaze o přiblížení tohoto pružně se rozvíjejícího oboru má konsorcium Polská okna a dveře čest pozvat všechny zájemce na seminář: „Polská okna a dveře” organizovaný v rámci Mezinárodního stavebního veletrhu IBF 2013 dne 25. dubna 2013 v 10:00 hod., v konferenčním sále P3, 1. patro, pavilon P, Výstaviště 1, 647 00 Brno.

Seminář je organizován pod záštitou polského Ministerstva hospodářství a zúčastní se ho zástupci polských firem – evropských lídrů v oboru stavebních otvorových výplní – a odborníci na toto téma. Setkání bude příležitostí představit potenciál polského odvětví výroby oken a dveří, uplatnění inovačních technologických řešení, která v sobě spojují vysokou kvalitu, energetickou účinnost a moderní design, a možnosti přizpůsobení potřebám trhu.

Program semináře 25.04.2013 IBF 2013.pdf

 
 
Reklama