Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak se ověřuje kvalita integrovaných žaluzií ScreenLine

Integrované meziskelní žaluzie ScreenLine jsou nejen unikátním regulačním řešením, ale také zhodnocují cenu samotné nemovitosti. Aby dokázaly tak dlouho sloužit a bránit příbytky před teplem a světlem, musely projít řadou náročných testů. Pojďme si je přiblížit.

Integrované meziskelní žaluzie si v poslední době dopřávají zaslouženou pozornost z řad klientů, kteří pomalu objevují veškeré výhody, které unikátní konstrukce žaluzií ScreenLine představuje, a dokážou si spočítat jejich návratnost v časovém horizontu. Integrované meziskelní žaluzie ScreenLine jsme vám nedávno představili v článku Žaluzie namísto klimatizace? Ano, Screenline!, a proto si zde připomeneme jen to nejdůležitější, co z nich činí volbu, o kterou byste se měli zajímat i vy.

Praktické i ekonomické argumenty proč ano

Výhody integrovaného řešení jsou patrné hned na první pohled. Okno s integrovanou žaluzií tvoří jeden esteticky čistý a kompaktní prvek, kterému nikde nic nepřečnívá ani netrčí. Kromě architekta, kterému se otevírají nové možnosti využití, jako například v podobě vnitřních příček a předělů, zajásají také ti, kteří si již vyzkoušeli, jaké je to umývat okno s žaluzií, kde překáží napnutá lanka a vrchní profil, případně rodiče, kteří ocení v podstatě nulové riziko poškození, i když si v blízkosti žaluzií budou hrát jejich ratolesti. Integrované řešení docení také ti, kteří mají zkušenosti s použitím a chováním venkovních žaluzií v silnějším větru.

Nicméně hlavní výhoda integrovaných meziskelních žaluzií spočívá v jejich práci s dopadajícím tepelným zářením. Zatímco tradiční vnitřní žaluzie dokáží zastínit pouze sluneční svit a s paprsky ve formě tepla si už neporadí, meziskelní dokáže regulovat i tento zásadní faktor. V létě se tak do interiéru domu či bytu dostane mnohem méně tepla. Což zlepšuje celkový komfort a v případě instalované klimatizace představuje i značné energetické úspory. V zimě toto řešení naopak například zabraňuje nechtěnému rosení oken.

Důkladné testování zárukou kvality

Životnost integrovaných meziskelních žaluzií ScreenLine je dána nejen hermeticky uzavřením pohyblivých součástí systému mezi dvě skleněné tabule a bezdotykovým systémem ovládání, který zajišťuje patentovaný magnetický systém, ale také náročným, předprodukčním testováním jednotlivých komponent. Pojďme si je představit blíže.

Test životnosti

Test modelu SL22C plise určeného k vytahování a stahování
Test modelu SL22C plise určeného k vytahování a stahování.
Dle evropských norem musí být životnost žaluzie či rolety minimálně 20.000 cyklů.
ScrennLine překračuje tuto normu dvojnásobně.
Test modelu SL20P určeného pouze k naklápění
Test modelu SL20P určeného pouze k naklápění.
Dle evropských norem musí být životnost žaluzie či rolety minimálně 20.000 cyklů.
ScrennLine překračuje tuto normu dvojnásobně.
 

Mlžná zkouška

Mlžná zkouška lamel pod UV zářením dle EN1279-6
Mlžná zkouška lamel pod UV zářením dle EN1279-6.
Lakované díly žaluzií nesmí uvolňovanými látkami chemicky poškozovat pokovení izolačního skla.

Test magnetických vlastností

Test magnetických vlastností
Provádí se ve vlastní klimatické komoře za teploty 80 °C.
Naše neodym-borové ovládací magnety mohou ztrácet pouze 2 % magnetické síly za 100 let.
 

Test rozměrové stability

Zkouška rozměrové stability při 80 °C
Zkouška rozměrové stability při 80 °C.
Nosné tkaniny a ovládací šňůry jsou průběžně testovány na odolnost proti UV záření a rozměrovou stabilitu.

Test emisivity volných částic

Test uvolňování volných částic dle EN1279-6
Test uvolňování volných částic dle EN1279-6.
 

Sami se můžete přesvědčit, že kvalita a odolnost je pro žaluzie ScreenLine prioritou. Základní materiály, jakož i samotný výrobní proces jsou pod neustálou kontrolou jak firemní laboratoře, tak certifikovaných zkušeben. Všechny produkty ScreenLine jsou certifikovány předními zkušebnami pro použití v izolačních sklech ve všech zemích světa.

 
 
Reklama