Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Guardian Glass postaví druhý závod na výrobu plaveného a pokoveného skla v Polsku

Společnost Guardian Industries schválila investici do dalšího závodu na výrobu plaveného a vrstveného skla v polské Čenstochové s cílem uspokojit rostoucí poptávku po plaveném, pokoveném a zpracovávaném skle.

Nový výrobní závod má být postaven v sousedství existujícího závodu společnosti s tím, že příprava a zpracování projektu začíná ihned. Předpokládá se, že k zahájení výroby dojde ve třetím čtvrtletí roku 2019 a otevřením nového závodu vznikne více než 150 pracovních míst. Závod bude vyrábět 1000 tun skla denně a bude využívat technologicky vyspělé výrobní zařízení na pokovování skla.

Prezident a generální ředitel společnosti Guardian Glass Kevin Baird doplňuje: „Nový výrobní závod bude největší kapitálovou investicí do vybudování závodu na zelené louce v historii společnosti Guardian Glass a posune nás na pozici čelního výrobce produktů z jakostního, bezpečnostního a energeticky úsporného skla pro evropské obytné a komerční budovy.“ Dále dodává: „Společnost Guardian je nadšena růstem, jaký sleduje v Polsku, a pevně věří, že sídlo závodu v Čenstochové je vhodně zvolené tak, abychom uspokojili potřeby našich zákazníků. Těšíme se silné podpoře města Čenstochová, Katovické zvláštní ekonomické zóny a polské vlády.

Dalším projevem navázání na Polsko je to, že bude existující výrobní linka na plavené sklo společnosti Guardian Glass v Čenstochové na počátku roku 2018 opravena, a tím se zvýší její výrobní kapacita.

Těšíme se na pokračující růst v Polsku a sousedních zemích. Společné umístění dvou závodů bude vytvářet konkurenceschopnou a efektivní strukturu při dodávkách široké škály skleněných výrobků a přispěje k vytvoření dlouhodobé hodnoty pro naše zákazníky v regionu,“ říká Guus Boekhoudt, viceprezident společnosti Guardian Glass v Evropě.

Kromě závodu v Čenstochové provozuje společnost Guardian Glass mezi svými 10 výrobními závody na plavené sklo v Evropě také výrobní závody v maďarském Orosháze, německém Thalheimu a ruských městech Rjazan a Rostov.

 
 
Reklama