Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Více prostoru pro bydlení

Pro specifické případy malometrážních bytů, zkosených stropů v podkroví nebo úzkých prostorů, kde se potkává více dveří, jsou skvělým řešením speciální úsporné dveřní systémy.

Inovativní dveřní systém COMPACK pro malé bytové prostory
Inovativní dveřní systém COMPACK pro malé bytové prostory

Kvalitní alternativou ke klasickým posuvným a otočným dveřím jsou systémy COMPACK a ERGON, technologicky navržené do místností, kde schází dostatek prostoru okolo zárubně a dveře není kam otevřít.

Dveřní systém COMPACK funguje na principu složení dveřního křídla a jeho překlopení na stěnu vedle zárubně. Čistý průchod tak zůstává v původní šíři a není zmenšen jako v případě běžných skládacích dveří, které po otevření zůstávají složené v průchodu, čím dochází k jeho značnému zúžení. Požadavek na místo ke složení dveřního křídla vedle zárubně je přitom u systému COMPACK minimální.

Funkčnost systému ERGON je technologicky odlišná, nicméně docílí stejného výsledku. Dveře se otevírají na bázi otočně posuvného mechanismu, kdy křídlo při otevření zabírá pouze polovinu své šířky v prostoru a minimalizuje tak požadavky na prostor pro otevření dveří. Oproti klasickému otočnému křídlu je úspora až o 40 % prostoru v zádveří. Z tohoto důvodu se systém ERGON hojně používá právě v prostorách, kde dochází ke kolizi se šikmým stropem, nebo v malometrážních bytech, kde se střetává více dveřních křídel.

Předností systémů COMPACK i ERGON je nepřeberné množství rozměrových i designových provedení.

 
 
Reklama