Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Průvodce výběrem interiérových dveří

Při výběru dveří je nutné zvážit nejen jejich estetické hledisko, ale také funkčnost a technické parametry. Přinášíme některé tipy, které vám usnadní výběr dveří.

Průvodce výběrem interiérových dveří CAG
Průvodce výběrem interiérových dveří CAG

Orientace dveří

Víte, jak se poznají pravé dveře od levých? Postavte se před otvor, kde vaše dveře budou, tak, abyste je otvírali k sobě (nezáleží, jestli je to uvnitř místnosti nebo vně) a podívejte se, na které straně budou panty. Pokud budou napravo, potřebujete dveře pravé. Jestli budou vlevo, půjde o dveře levé.

Rozměry

Existují takzvané standardní rozměry dveří. Standardní dveře se označují jako „šedesátky“, „sedmdesátky“ atd. Ve skutečnosti ale tyto rozměry na standardních dveřích nenaměříte. Například „šedesátky“ mají na užší straně (ve falci) 62 cm a na širší straně 65 cm. CAG vyrábí nejběžnější dveře podle české normy ve výšce 197 nebo vysoké dveře 210. Rádi vám ale vyrobíme jakýkoliv atypický rozměr, abyste se vyhnuli dalším úpravám a nepořádku.

Vhodný materiál výplně dveří

Vnitřní výplně dveří se dnes používají různé – základ většiny produkce tvoří papírová voština. Pokud potřebujete pevnější výplň nebo lepší zvukovou izolaci, máme k dispozici děrovanou dřevotřísku. Pro maximální odolnost pak nabízíme plnou dřevotřísku.

Povrchová úprava

V nenáročném domácím prostředí postačí cenově nejdostupnější povrch fólie, ale snadno se poškrábe a je náchylnější na údržbu. Odolnějším řešením jsou laminátové povrchy. Ještě tvrdší je pak HPL laminát – hodí se i pro komerční účely.

Dekory

Z naší široké nabídky dekorů vybírejte tak, aby dveře a zárubně ladily s podlahou. Na dekory se můžete podívat zde.

Prosklení

V zájmu bezpečnosti nabízíme na výběr do dveří kalená skla, která jsou díky tepelnému tvrzení odolnější a při případném rozbití se rozsypou pouze na drobné střípky bez ostrých hran. Dalším druhem bezpečnostního skla je sklo lepené, kdy mezi dvě skleněné desky je vložena bezpečnostní fólie, která brání rozbití a vysypání skla.


CAG s.r.o.
logo CAG s.r.o.

CAG - přední český výrobce dveří. Společnost vyrábí protipožární a bezpečnostní dveře a zárubně, protipožární prosklené stěny a celou škálu dalších dveří a skříní pro vybavení kancelářských a průmyslových budov a domácností.

 
 
Reklama