Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Časté dotazy při výběru dveří – máme pro vás odpovědi

Abychom vám ulehčili práci s výběrem nových interiérových dveří, připravili jsme seznam dotazů, které nejčastěji řešíme s našimi zákazníky.

Interiérové dveřeCAG
Interiérové dveřeCAG

Co s kovovými zárubněmi? Obložit nebo vybourat?

Většinu kovových zárubní lze obložit, vhodnost každé z nich je však třeba nejprve nechat prověřit zkušeným technikem. Je třeba mít po stranách dostatek místa k uchycení obložky (7,5 cm od světlosti kovové zárubně) a také příčky proti sobě musí být v rovině. Náš technik u vás bezplatně zjistí vhodnost zárubní pro obklad nebo doporučí potřebné úpravy. Je však nutné počítat s tím, že pokud si necháte kovovou zárubeň obložit, zmenší se Vám průchozí rozměr o 3 cm na šířku a 1,5 cm na výšku, což může být problém zejména u koupelny.

Jaká má být velikost otvoru pro dveře?

Dokážeme pro vás na zakázku vyrobit většinu přesně takových rozměrů zárubní a dveří, které budou pasovat do vašich dokončených stavebních otvorů. Pokud však ještě máte možnost ovlivnit rozměry nebo dokonce stavební otvory teprve připravujete, na našich stránkách vám poradíme ideální míry pro montáž standardních zárubní.

Dveře s montážní či bez?

Montáž je závěrečnou tečkou za veškerým předešlým snažením při výrobě. Protože montážníci dveří nastupují na místo zpravidla jako poslední po všech předešlých řemeslných profesích, může se stát, že objeví nakupený nečekaný problém. Všechny naše výrobky proto rozhodně doporučujeme montovat odborně proškolenými pracovníky s dlouholetými zkušenostmi, kteří si dokáží na místě poradit s většinou těžkostí.

Stavíme / rekonstruujeme. Kdy je čas objednat dveře?

Abychom mohli stavební otvory (či stávající zárubně) správně zaměřit, musí být splněny určité podmínky – dokončené podlahy a příčky i se štuky apod. Samozřejmě vycházíme našim zákazníkům vstříc, aby nemuseli i přes naše velmi přátelské dodací termíny čekat s v podstatě hotovou stavbou – ale bez dveří, a tak jsme schopni zaměření provést i v případě, že ještě není položena finální podlahová krytina.


CAG s.r.o.
logo CAG s.r.o.

CAG - přední český výrobce dveří. Společnost vyrábí protipožární a bezpečnostní dveře a zárubně, protipožární prosklené stěny a celou škálu dalších dveří a skříní pro vybavení kancelářských a průmyslových budov a domácností.

 
 
Reklama