Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Venkovní zastínění zimních zahrad a pergoly vhodné nejen na terasy

Jakmile v létě začne pálit slunce, začínáme vyhledávat příjemný stín. Venkovní zastínění proto nabývá stále na větší popularitě. Výhodou není jen úkryt před palčivými paprsky, ale i získání soukromí před nechtěnými zraky zvědavých sousedů a kolemjdoucích.

Velkou měrou se stínící technika také podílí na odstranění prostupu tepla a zimy do našeho interiéru. Kvalitní a spolehlivé systémy celoročního zastřešení jsou řešením v podobě moderní hliníkové pergoly, venkovní markýzy či zastínění zimní zahrady, které jsou často nedílnou součástí moderních bytů a rodinných domů.

Hliníkové pergoly

Hlavní výhodou hliníkové pergoly je snadná údržba konstrukce a dlouhá životnost. Do nosníků lze zasadit třeba i žaluzie. Zasklené pergoly můžeme zastínit systémem Xline nebo podvěsným systémem Xlight. V době přímého slunce nás spolehlivě ochrání. Jakmile slunce zapadá a paprsky začínají dopadat šikmo, je navíc vhodné svou novou pergolu doplnit i bočním zastíněním v podobě screenové rolety. V klidu a pohodlí si pak můžeme vychutnat v zimní zahradě svou oblíbenou kávu, sklenku vína nebo posedět s dobrou knihou či s přáteli. Boční roletky nás uchrání také před deštěm a větrem při nepříznivém počasí.

Zastínění zimní zahrady

K rodinnému domu patří zimní zahrada. Pokud jste po ní dlouho toužili a konečně ji máte, jistě se stala vaší pýchou a rádi v ní trávíte svůj čas. Oázu klidu pro vás i vaše přátele, do které se můžete uchýlit k odpočinku, je nutné opět chránit před prudkými paprsky. Zastínění zimní zahrady dotváří ideální prostor k relaxaci za jakéhokoliv počasí a účelně propojí zajímavý design s vysokou funkčností. Volit lze ze dvou typů, kdy zastínění Xline instalujete na vnější stranu oken a zastínění typu Xlight naopak zevnitř. Se stínící technikou vám pak bude k dokonalosti chybět už jen pěkný zahradní nábytek a dobrá společnost.

Venkovní markýzy košové

Venkovní markýzy mají všestranné použití a nad naší terasou by nemělo chybět. Košové markýzy z hliníkovou konstrukcí jsou potaženy PVC nebo akrylovou tkaninou. Design je ve skrze elegantní. V jednotlivých polích je látka vypnutá a vzhled košových markýz je výrazným funkčním doplňkem. Barva konstrukce může být bílá, ale na přání si dnes můžete zvolit i lakování do jiné barvy. Varianty nabízí mnoho odlišných tvarů konstrukcí, ale i vyšší odolnost zejména proti větru a dešti. Pro reklamní účely ji lze opatřit nápisy a grafikou.

Výsuvné markýzy

Výsuvné venkovní markýzy se hojně používají pro příjemné zastínění teras nebo balkónů. Palčivé slunce vás nebude omezovat na balkoně ani terase, a v příjemném stínu můžete trávit čas venku. Speciální povrchová úprava si hravě poradí i s mírným deštěm, takže si můžete vychutnat i nádherní jarní či letní teplý déšť. Markýzu si můžete nechat vyrobit přímo na míru přesně podle rozměrů, představ a potřeb, včetně barvy konstrukce, designu látky i způsobu ovládání. Konstrukční řešení výsuvné markýzy se stříškou ochrání mechaniku, která zůstává skryta. Kazetové provedení je pak dokonalým řešením.

 
 
Reklama