Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyřešte hmyz ve svém interiéru. Jak na to?

Hmyz v interiérech není hlavně v době léta nic neobvyklého. Je jedno, zda bydlíte v rodinném domě nebo bytě, jelikož objevovat se může skutečně všude. Pokud hledáte vhodná řešení, jak na něj, pojďme se na několik z nich podívat.

Když už v interiéru je

Pokud se už v interiéru nachází, je třeba ho ideálně zahubit. Dnes existuje několik možných metod, jak na to. Můžete si pomoci různými podomácku vyrobenými prostředky, ale mnohem lepší je sáhnout do regálu drogerií. Ideální jsou různé spreje, které mohou být určené na hubení:

  • Létavého hmyzu
  • Lezoucího hmyzu
  • Dalších škůdců

Zkuste různé odpuzovače

Hmyz je zahuben. Jak ale docílit toho, aby se k vám do interiéru již nedostával? Dobrou volbou mohou být například různé odpuzovače. Ty mohou mít podobu různých nástrah s odpuzující vůní, stejně jako se může jednat třeba o řešení, které stačí umístit do zásuvky, kde také vyluzují například pach, ale v některých případech to může být také zvuk, který lidské ucho rozhodně neuslyší.

Vyzkoušejte i mechanickou zábranu

Poslední možnost, kterou považujeme za celkem efektivní a z hlediska účinku velmi dobrou, je snaha vytvořit mechanickou zábranu. Tedy překážku, přes kterou se hmyz do vašeho interiéru nedostane. Jsou to pevné sítě proti hmyzu, které jsou na trhu běžně k dostání a které umístíte na riziková místa. Konkrétně do jednotlivých oken, stejně jako není problémem jejich umístění ani například do oblasti balkonových dveří. Plusem této metody je jak cenová dostupnost, tak i snadná instalace. Navíc dobře poslouží jak proti létajícímu, tak i lezoucímu hmyzu. Na co rozhodně nesmíme zapomenout, to je také informace o tom, že síť nijak nesnižuje samotné použití okna, nebo balkonových dveří. Vše funguje jako doposud, přičemž vy můžete během léta neomezeně větrat, a to s jistotou toho, že se k vám žádný nepříjemný hmyz rozhodně dostávat nebude.

 
 
Reklama