Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Screenové rolety – náročná montáž

Stále častěji se firma Sundrape setkává s náročnějšími montážemi stínící techniky. Sluníčko je příjemné, ale jakmile nás oslňuje musíme to řešit.

V poslední době se stále častěji firma Sundrape setkává s náročnějšími montážemi stínící techniky. Sluníčko je příjemné, ale jakmile nás oslňuje nebo díky skleníkovému efektu nám stoupá teplota v letních měsících v místnosti nad 30°C , je třeba řešit stínění zasklených ploch. Nejúčinnější je vždy venkovní stínění, v bytech a rodinných domech se nyní nejvíce využívají venkovní hliníkové žaluzie nebo venkovní screenové rolety.

V listopadu byla firma Sundrape postavena před náročný úkol, zastínit okna v 11. a 12. patře bytového domu v Praze 9. Již zaměření oken a návrh řešení nebyl pro naše techniky běžný, nejen z důvodu technického , ale i z hlediska bezpečnosti práce. Před montáží screenových rolet bylo nutno nejdříve zajistit školení bezpečnosti práce techniků Sundrape, objednat zkušené horolezce. Následovalo vyřízení záboru chodníku a veškeré plochy pod okny , kde se rolety montovaly. Montáž rolet nakonec výborně zvládli 2 technici firmy Sundrape a 2 externí horolezci během dvou dnů. Za dva dny firma Sundrape namontovala 12 elektricky ovládaných screenových rolet v 11. a 12.patře. Příští léto již bude náš zákazník využívat pohody i při silném slunečním záření, screenové rolety zastíní , ale nezabrání výhledu z okna.

 
 
Reklama