Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Unikátní technologie smaltování hran zkracuje dodací dobu u zakázek na prosklené fasády

Na trh přichází unikátní technologie, která zlepšuje kvalitu a snižuje dobu potřebnou pro smaltování hran u kalitelných skel Guardian s funkčními povlaky.

Guardian System TEA (True Edge Application) je technologie vyvinutá společností Guardian Glass v Evropě v úzké spolupráci se společností Ferro, jedním z předních světových dodavatelů smaltů na sklo. Technologie je nejenom rychlejší, ale i spolehlivější oproti tradičním metodám a produkuje dokonale rovnoměrný povrch s vynikajícím vzhledem. Pracovní postup je časově efektivnější a zkracuje dodací dobu.

Systém Guardian System TEA, určený k aplikaci na sklo s povlakem, vytváří pevný a stejnoměrný povrch se spolehlivou přilnavostí pro použití na strukturální zasklení, včetně fasád, celoskleněných rohů, zasklení střech s přesahem (skla), lamelových oken, výklopných strukturálně lepených oken a skleněných žeber.

Proč je to zapotřebí?
Při strukturálním lepení skel s povlakem je obvykle potřeba odstranit (odbrousit) povlak z ploch, kde je aplikován lepící tmel. Totéž platí u zasklívání s „celoskleněnými“ rohy, kdy se aplikuje keramická barva, která zakrývá strukturální prvky, jako jsou například spoje. V současnosti je u zasklení s vysoce výkonnými povlaky požadováno provedení se smaltovanou hranou ve více než 90% případů. Nicméně proces smaltování hran je časově náročný a vyžaduje další procesní kroky, které mají za následek dlouhou dodací dobu. Mohou se rovněž objevit problémy s kvalitou, protože opracovávaná plocha je příliš široká pro tradiční způsoby odbrušování hran.

 
 
Reklama