Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panoramatické stěny Schüco otvírají exkluzivní výhledy majitelům rezidence v Itálii

Realizace rodinného domu na severu Itálie je jedním z prvních projektů, kde byly instalovány velkoformátové posuvné stěny ze systému Schüco ASS 77 PD (Panorama Design).

Pro nový objekt je hned při prvním pohledu charakteristický přírodní kámen a velkoformátové prosklení, které vytváří vysoce komfortní bydlení v prosvětleném interiéru. Parametrické stěny ze systému Schüco ASS 77 PD.HI, integrované na obou poschodích jižní fasády, z pohodlí domova nerušeně zpřístupňují mimořádnou okolní krajinu. Autorem úspěšného projektu je italský architekt Rocco Borromini.

K rozhodnutí pro posuvný systém Schüco přiměla stavitele řada funkčních a estetických požadavků. Maximální průhlednost, štíhlé profily, rámy skryté ve stavení konstrukci a optická neutralita profilu ASS 77 PD.HI byly ideálním předpokladem pro zajištění naprosto nerušeného výhledu, neomezeného přísunu přirozeného denního světla a harmonického dialogu s dalšími stavebními prvky objektu.

Kromě toho se s posuvným celkem velmi jednoduše manipuluje. Uživatelský komfort zajišťuje kompletně skrytý pohonný systém Schüco e-slide, který v daném případě může být dokonce ovládán přes iPhone či iPad. Posuvné jednotky byly navíc opatřeny alarmem a napojeny na automatizované řízení rodinného domu.

Orientace na jih si vyžádala dodatečné opatření na ochranu proti slunečním paprskům i možnost diskrétního zastínění. Zvolena byla kombinace elektricky řízeného vnějšího zastínění a protisluneční ochrany skla, která snižuje průnik infračerveného záření.

© Andrea Puliogotto
© Andrea Puliogotto
 
 
Reklama