Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Aplikace LUXMETR a VELUX LUX kalkulátor zjistí, jaké osvětlení je pro vás ideální

Intenzivní bílé světlo během dne podporuje naši výkonnost a produktivitu i psychiku. Chcete vědět, jaké dávky přirozeného denního světla máte k dispozici ve svých prostorách?

LUXMETR změří intenzitu světla v místnostech už v hrubé stavbě

Stačí si do chytrého telefonu nebo tabletu stáhnout na Google Play nebo App Store aplikaci LUXMETR a vydat se na procházku vaším obydlím – rychle a snadno zjistíte intenzitu osvětlení. Držte telefon displejem nahoru a sledujte hodnoty prosvětlení v různých místnostech. Aplikace vám zároveň ihned ukáže, pro jaký prostor se dané prosvětlení hodí a jaké jsou doporučené hodnoty prosvětlení denním světlem pro určitou místnost. Aplikace měří a zobrazuje orientační hodnotu intenzity osvětlení v luxech.


Denní světlo i do tmavých místností – světlovody VELUX

Pokud zvažujete, jak přivést denní světlo do prostorů závislých na umělém světle, jako bývají koupelny, chodby, šatny či předsíně, šikovnou pomůcku může být VELUX LUX kalkulátor, který nově najdete na http://www.velux.cz/produkty/svetlovody/lux-calculator. Kalkulátor podle polohy stavby a typu místnosti spočítá, kolik světlovodů v místnosti budete potřebovat a kolik světla do místnosti přinesou. Prvním krokem v kalkulátoru je určení geografické polohy vaší stavby, pak následuje specifikace osvětlovaného prostoru.

 
 
Reklama