Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Předsazené upevnění otvorových výplní

U dvouvrstvých stěnových konstrukcí je často požadováno umístění otvorových výplní mimo nosné zdivo v úrovni tepelné izolace.

Společnost EJOT CZ ve spolupráci distributorem materiálu COMPACFOAM v České republice vyvinula systém předsazeného upevnění otvorových výplní EJOT-COMPACFOAM. Základním stavebním prvkem pro okna k úrovni parapetu je upevňovací bod. Ten je tvořen plechovou deskou s vylisovanými trny, na kterou je nalisována kostka z materiálu CF 150, která je zajištěna 3 masivními vruty. Spojení kostky CF s plechem je velmi tuhé a je schopné přenášet i velká zatížení.

V přesahující části plechu pod kostkou jsou otvory pro upevnění bodu na stěnu. Provedení upevňovacího bodu přináší několik výhod. Upevňovací bod na parapetní hraně přenese zatížení od samotné otvorové výplně i od případného vneseného zatížení. Stranové upevňovací body zachycují reakce od otvíraných křídel. Kostka z materiálu CF 150 má podobné izolační vlastnosti jako bílý fasádní EPS (λ = 0,040 W. m-1. K-1). Ukotvení bodu do stěny hmoždinkami je v dostatečné vzdálenosti od hrany stavebního otvoru a je proto velmi spolehlivé. Upevňovací bod i samotný materiál COMPACFOAM má dostatečnou elasticitu, aby byl schopen eliminovat dilataci rámu výplně, což je zejména důležité u rozměrnějších plastových oken. Stabilita otvorové výplně vůči účinkům působení větru je zajištěna plechovými kotvami do ostění.


PROPASIV s.r.o.
logo PROPASIV s.r.o.

Vyvíjíme a prodáváme špičkové stavební prvky pro přerušení tepelných mostů. Zabýváme se speciálními izolacemi v technicky náročných stavebních situacích (izolování v tenkých vrstvách). Poskytujeme kompletní servis, poradenství a zpracování technické ...

 
 
Reklama