Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Guardian představuje ClimaGuard Premium2

Prémiové sklo se speciální povrchovou úpravou propustí do interiéru maximum světla, přičemž tepelné ztráty jsou minimální.

Společnost Guardian představila novou generaci svého prémiového skla Guardian ClimaGuard Premium2, s výbornými termo-izolačními vlastnostmi. Jde o sklo s neutrálním vzhledem a s vyšším přestupem přirozeného světla, to vše při minimálních tepelných ztrátách a s příznivými hodnotami energetických zisků. Díky těmto vlastnostem novinka získala certifikaci jako komponent pro pasivní domy pro rok 2015.

Energetická účinnost v dnešní době patří ke klíčovým tématům, na která se zaměřují stavitelé, developeři či vlastníci budov. Ve stavebnictví dnes převládá trend, který zvyšuje poměr skla vůči ostatním materiálům použitých na opláštění budovy. To však může s sebou nést riziko vyšších energetických nákladů na klimatizování a vytápění interiérů. Pro sklářský průmysl je tento trend misí, která má za cíl přivést do interiérů co nejvíce přirozeného skla, ale aniž by to negativně ovlivnilo tepelnou izolaci.

ClimaGuard Premium2 vychází z osvědčeného, na trhu dobře známého produktu ClimaGuard Premium a je kombinací toho nejlepšího z obou světů - poskytuje skvělý výhled ven, světlem zalité interiéry a zároveň drží na uzdě náklady na energie. To z něj dělá více než vhodnou volbu pro nízkoenergetické a pasivní stavby.

Novinka, je určena pro použití v izolačních dvojsklech i trojsklech. V provedení v izolačním trojskle dosahuje optimální tepelnou izolaci s koeficientem propustnosti tepla Ug = 0,6 W / m2K a více než příznivé energetické zisky charakterizované solárním faktorem g = 53%. Takové hodnoty pomáhají šetřit energie spotřebované na vytápění, zároveň si však interiér drží vysokou míru pohodlí. Izolační trojsklo disponuje opravdu vysokými hodnotami prostupu světla, které dosahují úrovně 74%. To znamená, že během dne jsou místnosti prosvětlené přirozeným světlem a není nutné natolik svítit. Sklo má i vysokou míru průhlednosti, bez rušivých odrazů světla.

Vedle základní verzi je ClimaGuard Premium2 dostupné i jako bezpečnostní sklo - povlakované vrstvené sklo nebo verze vhodná k tepelnému tvrzení s označením ClimaGuard Premium2 T. Vlastnosti všech verzí skla si můžete prověřit v aplikaci Guardian Configurator, což je software, umožňující uživatelům si vypočítat energetické a světelné parametry zasklení. Aplikace je dostupná bezplatně a to pro standardní prostředí OS Windows.

 
 
Reklama