Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Hörman na BAU představila unikátní vrata do mrazírenských hal

Návštěvníci veletrhu viděli i nová protipožární posuvná vrata FST, rychloběžná vrata a rychloběžná rolovací vrata s vysokým cyklem otevření či systém blokace pro bezpečnější nakládku.

Veletrh BAU v Mnichově v lednu 2015 přinesl mnoho nového i pro průmysl. Novinky představila i společnost Hörmann, významný výrobce výplní stavebních otvorů. Např.:

  • nová protipožární posuvná vrata FST s pohonem SupraMatic HT,
    vhodná jako vstupní vrata pro běžný denní provoz.
  • Vrata Iso Speed Cold do mrazírenských prostor s tloušťkou lamely 100 mm, která vykazují hodnotu tepelné prostupnosti U = 0,24 W/(m²•K) jsou vhodná do mrazírenských hal a chladírenských prostor s teplotou provozu -25 °C.
  • Rychloběžná vrata HS 5015 PU a HS 6015 PU, s rychlosti otevření až 1,1 m/s (až 300 otevření za den). Díky světelné mříži ve vodicích kolejnicích jsou vrata i přes svoji rychlost otevření naprosto bezpečná.
  • Rychloběžná rolovací vrata DD S6 s vysokým cyklem otevření.
    Průmyslová rolovací vrata DD (DirectDrive = nástrčný pohon) jsou vhodná do prostor, kde není dostatek místa pro osazení běžných vrat.
  • Systém blokace kol MWB pro bezpečnější nakládku, a to jak v mechanickém, tak i v elektrickém provedení. Systém zamezuje předčasnému odjetí nákladního automobilu od nakládacího můstku

Vrata Iso Speed Cold do mrazírenských prostor
Vrata Iso Speed Cold do mrazírenských prostor

 
 
Reklama