Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Venkovní rolety CLIMAX zamezují tepelným ztrátám

Venkovní rolety lze využít i jako účinnou tepelnou izolaci. Nejvyšší úspory dosáhneme při ovládání řídicími systémy. Automaticky ovládané rolety vybavené slunečním čidlem sníží náklady na vytápění o 25 až 30 %.

6 důvodů proč vybavit dům či byt venkovními roletami
  • tepelná izolace – venkovní rolety ušetří až 30% nákladů na vytápění
  • bezpečný dům – rolety představují nesnadnou překážku pro zloděje a dobrou ochranu proti vloupání; lze dodat i uzamykatelné rolety, které ochranu objektu ještě zvyšují
  • ochrana soukromí - před zvědavými pohledy sousedů a kolemjdoucích nás rolety ochrání
  • ochrana před sluncem - venkovní rolety dokonale zastíní interiér, ale současně díky průduchům mezi jednotlivými lamelami nepřicházíme o možnost pouštět do místnosti vzduch a denní světlo
  • zvuková izolace - zvlášť oceníme v blízkosti frekventované silnice; rolety dokáží snížit hluk až o 16 dB a dopřát nám tak klidný a ničím nerušený spánek
  • ochrana před hmyzem - rolety s integrovanou sítí vyřeší problémy s obtížným hmyzem

Pro maximalizaci úspor je důležitý kvalitní návrh stínicí techniky a automatického řízení prostřednictvím časových spínačů a čidel. Řídicí systém zajistí, že se rolety budou samy spouštět a vytahovat podle nastaveného času nebo intenzity slunečního svitu. Tzv. dynamicky řízená technika okamžitě reaguje na aktuální povětrnostní podmínky. V zimě při nízké venkovní teplotě se předokenní rolety automaticky spustí a vytvoří před okny dodatečnou tepelnou izolaci.


Rolety s přiznaným boxem

CLIMAX nabízí několik variant provedení rolet, které se liší podle toho, kdy je budeme osazovat.

ROLETY PRO NOVOSTAVBY

Podomítkové provedení:
při stavbě se připraví výklenky, do nichž se následně montuje roleta. Speciální nadokenní překlady:
Místo klasických nadokenních překladů se používají překlady, ve kterých je prostor pro uložení rolety.
V obou případech je box rolety ukrytý pod omítkou a vhodným konstrukčním řešením stavby je možné docílit shodných tepelně izolačních vlastností i v místě rolety. Obě řešení také plně vyhovují i náročným architektonickým požadavkům, protože se jedná o velice čisté a elegantní řešení, kdy se roletový systém stává součástí stavby.


Rolety s podomítkovým boxem

REKONSTRUKCE

Předokenní rolety s viditelným boxem:
výrobce oken vymění okno a dodavatel rolet na něj následně nainstaluje roletu. Její box je viditelný (tzv. přiznaný), nebo – pokud rekonstruujeme i fasádu – schovaný pod omítkou. V případě motorického ovládání je nutné počítat s dodatečnou elektroinstalací. Nadokenní rolety:
schránka se umísťuje za horní rám okna (roletový box směřuje do interiéru). Pokud zároveň měníme okna za nová, přimontujeme rolety přímo na okno a spolu s ním jako kompletní stavební díl zabudujeme do otvoru. Pokud budeme v rámci rekonstrukce zateplovat fasádu, můžeme rolety schovat pod izolační vrstvu.
Barvu rolet a vodících lišt volíme tak, aby splynula s fasádou. Během výměny oken se společně domluví dodavatel oken a dodavatel rolet. Roletu přimontují na okno v místnosti a jako jeden stavební díl vsadí do stavebního otvoru.

DODATEČNÁ MONTÁŽ

Předokenní rolety s viditelným boxem jsou určené k dodatečné montáži do již dokončeného domu, kde je schránka předsazená před okno a je viditelná. Vodící lišty jsou také viditelné a jsou montovány na rám okna nebo na fasádu. Pokud se majitel rozhodne pro pohodlnější motorové ovládání rolet, je nutné ke každé roletě přivést napájení 230 V. Nejvhodnějším ovládáním pro dodatečně instalované motorové rolety je bezdrátové ovládání, které umožňuje minimalizovat elektroinstalační zásahy do již dokončených omítek. Vhodné je volit motor s ochranou proti najetí na překážku a ochranou proti přimrznutí.

Společnost SERVIS CLIMAX a.s. je největším výrobcem stínicí techniky v České republice. Na trhu působí již od roku 1993 a po celou dobu své existence klade důraz na kvalitu a špičkové zpracování svých výrobků. Je držitelem certifikátu ISO 9001. SERVIS CLIMAX a.s. se zabývá výrobou, prodejem a poradenstvím v oblasti stínicí techniky. Výroba a sídlo společnosti se nachází ve Vsetíně.

 
 
Reklama