Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Slabá místa při montáži a osazování vchodových a balkonových dveří

Nové možnosti s podkladovými profily PURENIT od společnosti OKENTĚS

Okno je nejslabším místem fasády z hlediska tepelně izolačních vlastností

Okentěs Purenit vchodové dveře

Purenit mnohem lépe izoluje než dřevo a je odolný vůči vlhkosti. Povrch lze snadno kašírovat různými krycími materiály. Je odolný vůči chemikáliím, lze jej kombinovat a lepit s jinými materiály. Odolný vůči vysokým teplotám, vlhkosti, bez tloušťkového bobtnání a praskání.

Detaily tvoří celek

Často se investoři zamýšlí nad co nejlepšími tepelně izolačními vlastnostmi oken, ale není třeba se také zamyslet nad správným zabudováním samotného okna? Kde vzniká nejslabší místo osazení oken / dveří?

Purenit můžete zakoupit v e-shopu Okentěs. Nově je zařazen v Katalogu 2013/2014.

 

Balkonové a vstupní dveře – dřevěné podkladní hranoly již nevyhovují

Tloušťka tepelné izolace včetně roznášecí vrstvy (cementová mazanina) nám udává výšku rámu dveří. Pod rámem nám vzniká mezera, kterou je třeba izolovat materiálem s dostatečnou únosností, s dobrými tepelnými vlastnostmi a minimální nasákavostí (λD = 0,08 W/m.K). Tento požadavek splňuje rovněž Purenit.

Tento nový produkt se dodává do všech zemí západní Evropy. Zvýšenou poptávku po Purenitu v posledních letech zaznamenává i střední a východní Evropa, což je způsobeno nejen zpřísněním norem, ale také potřebou výrobců oken řešit detaily osazení svých výrobků. Větší důraz je proto kladen na řešení detailů, které mnohdy rozhodují o funkčnosti celé konstrukce.

Okna s podkladní profilem Purenit® na parapetu (podlaze) zařazují tento výrobek pro použití v nízkoenergetických a pasivních domech.

Purenit® je produkt pouze na bázi tvrdého polyuretanu a neobsahuje žádnou dřevěnou příměs, pro zhotovení podkladových profilů je standardní velikost přířezů 100 až 300 mm × 1200 × 40–60 mm, objemová hmotnost činí 550 kg/m3. Pevnost v tlaku 5,5–7,5 MPa.

Okentěs Purenit vchodové dveře
Okentěs Purenit vchodové dveře
Okentěs Purenit vchodové dveře

Okentěs Purenit vchodové dveřeOkentěs Purenit vchodové dveře

Konstrukční deska Purenit® je určena:

Okentěs Purenit vchodové dveře
  • Pro snížení – přerušení tepelných mostů ve stavebních konstrukcích (okna, dveře)
  • Pro zmenšení – přerušení tepelných mostů ve styku dřevěných a hliníkových výplní se stavebními otvory a styku obvodového zdiva se základem v základové spáře.
  • Jako termopodložka pod kovové profily ve styku s obvodovou stěnou u fasádních systémů
  • Pro výplně dveří a dělících příček do vlhkého prostředí se zvýšeným odporem proti průrazu
  • Pro kotvení střešních prvků v úrovni hydroizolace v místě přechodu na atiku
  • Jako jádrová výplň okenních dřevěných rámů
  • Povrch lze snadno kašírovat různými krycími materiály.


OKENTĚS, a.s.
logo OKENTĚS, a.s.

Velkoobchod - prodáváme okenní a dveřní těsnění, stavební a bytové kartáče, padací prahy, přechodové lišty. V nabídce máme také stavební chemii, kování pro okna i dveře, metry, hmoždinky, elektronářadí, rychlosvěrky... KATALOG PRO FIRMY ZDARMA! Dodávky ...