Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KOMA MODULAR slaví 25 let

Firma KOMA Modular, která se zviditelnila dodávkou českého modulárního pavilonu na EXPO 2015 oceněného bronzovou medailí za architekturu, slaví v těchto dnech 25 let působení na trhu.

Firma KOMA Modular je leader modulární výstavby v ČR a popularizátor této metody výstavby, organizuje odborné konference, workshopy a architektonické soutěže. Nejvíce se zviditelnila dodávkou, montáží a demontáží EXPO pavilonu 2015 v Miláně, který byl ohodnocen jako první EXPO pavilon za dob samostatné České republiky, a to bronzovou medailí za architekturu a metodu výstavby. Vzhledem k těmto úspěchům si KOMA pavilon ponechala a nyní ho přebudovává jako svou administrativní budovu, která bude součástí Centra modulární architektury ve svém sídle ve Vizovicích. Toto bude slavnostně otevřeno přesně 3 roky po zahájení výstavy EXPO v Miláně 1. 5. 2018. Firma je držitelem ocenění Firma roku 2015, Spolehlivá firma, Slušná firma, Exporté roku, Štika českého byznysu nebo Český lídr. Firma se taktéž umístila v každém ročníku Inovativní firma Zlínského kraje.

KOMA má ve svém výrobním portfoliu několik unikátních výrobků. Standardně dodává velkoprostorové moduly, které mohou být v nízkoenergetickém standardu, dokonce i s difúzně otevřenými stěnami, což je v modulární výstavbě unikát. Firma se důsledně zaměřuje na design jak svými výrobky, tak poskytováním lichoběžníkových City modulů nebo designového Lighthousu na akce s designovou náplní. S nadsázkou lze říci, že City moduly nechybí na žádné designové akci v Česku.

KOMA více jak 80 % svých výrobků dodává do zahraničí, hlavně do států Evropské unie. Výrobky KOMA Modular můžete vidět nejdále na východ v Mongolsku, na západ v Mexiku, na jih v Jihoafrické republice a na sever v Grónsku. Díky exportním aktivitám se v loňském roce firma umístila mezi největšími exportéry v Česku 2x na třetím místě, a to v kategorii Nárůst exportu 2014-2015 a Nejlepší exportéři dle hodnocení Bisnode. Za 25 let firma vyrobila tolik modulů, které by tvořily město pro 70.000 obyvatel.

KOMA Modular, jako společensky odpovědná firma, pomáhá výhodnou zápůjčkou City modulů na různé kulturní a designové akce, ale také dary jako například vybudováním bytového komplexu pro opuštěné ukrajinské matky s dětmi, které díky proruským separatistům přišly o manžele nebo podporou moldavských zemědělců dodávkou prodejních modulů. K těmto aktivitám lze přičíst i dodávku školy pro 600 dětí do zemětřesením postiženého italského města L´Aquila v roce 2009, která odolala i loňskému zemětřesení, kdy se o ní psalo jako o škole, která nadskočila, ale nespadla. V současné době KOMA vyrábí a dodává moduly pro největší čtyřpodlažní modulární budovu v Evropě do Paříže, která bude sloužit jako dlouhodobá ubytovna pro pařížské bezdomovce. Mezinárodní organizace Aurore, která je i investorem tohoto solidárního hotelu na Seině, pomáhá díky tomuto hotelu vracet pařížské lidi bez domova zpět do života.

Autobazar Andy auta, rok výstavby 2017
Autobazar Andy auta,
rok výstavby 2017
Bytový dům v Paříži, rok výstavby 2015
Bytový dům v Paříži,
rok výstavby 2015
Fotbalové šatny Švýcarsko, rok výstavby 2011
Fotbalové šatny Švýcarsko,
rok výstavby 2011
Kanceláře pro Chládek & Tintěra, rok výstavby 2007
Kanceláře pro Chládek & Tintěra,
rok výstavby 2007

KOMA restaurace se šatnami pro zaměstnance, rok výstavby 2013
KOMA restaurace se šatnami pro zaměstnance, rok výstavby 2013
MŠ Jihlava pro 100 dětí, rok výstavby 2011
MŠ Jihlava pro 100 dětí,
rok výstavby 2011
Nízkoenergetická firemní MŠ Lapp Kabel Otrokovice, rok výstavby 2013
Nízkoenergetická firemní MŠ Lapp Kabel Otrokovice, rok výstavby 2013
Restaurace pro McDonald´s Mladá Boleslav, rok výstavby 2001
Restaurace pro McDonald´s Mladá Boleslav, rok výstavby 2001

Šatny pro atlety Zlín, rok výstavby 2015
Šatny pro atlety Zlín,
rok výstavby 2015
Zázemí golf club Lozorno, rok výstavby 2011
Zázemí golf club Lozorno,
rok výstavby 2011
Zázemí pro MS v biatlonu v Novém Městě n. M., rok výstavby 2011
Zázemí pro MS v biatlonu v Novém Městě n. M., rok výstavby 2011


KOMA MODULAR s.r.o.
logo KOMA MODULAR s.r.o.

Pomůžeme Vám vybudovat rychle a kvalitně kanceláře, prodejny, ubytovny, hotely, restaurace, školy, mateřské školky, bytové domy, komunální výstavbu, šatny, domovy důchodců, studentské koleje apod. Vyrábíme budovy prefabrikovaným způsobem, kdy 80 - 90 ...