Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Projekty Úvaly Hostín a Drahobejlova pod vlajkou Palmer Capital

Rodinné domy a byty z 1. etapy výstavby projektu Úvaly Hostín získaly bronzový certifikát SBTool. Projekt Drahobejlova v Praze 9 hlásí prodej všech nebytových jednotek.

Na přelomu února a března se uskutečnila akvizice společnosti Middle Europe Investments (MEI) investiční společností Palmer Capital, která vstoupila nejen na český trh správy nemovitostí, ale převzetím projektů Úvaly Hostín a Drahobejlova také na developerský trh s novými rezidenčními nemovitostmi. Za oběma projekty Úvaly Hostín i Drahobejlova tak stále stojí silný developer s pevným zázemím a finanční stabilitou.

Úvaly Hostín – příměstské bydlení se vším, co potřebujete k životu

V Úvalech u Prahy, v lokalitě Hostín, byla letos na jaře zahájena první etapa výstavby svého druhu jedinečného projektu Úvaly-Hostín s plánovaným termínem dokončení na podzim 2014. Nejde totiž jen o větší obytný areál stavěný na zelené louce, ale o naprosto svébytný moderní urbanistický celek organicky propojený se současným městem, který se na ploše 70 hektarů stane novým domovem pro zhruba 2500 lidí.

1. etapa výstavby – bydlení pro všechny generace

První etapa nabídne byty v dispozicích od 1+kk, přes 3+kk až po mezonetové byty 4+kk, vedle toho rodinné domy 3+1 a 4+1 s pozemky od 311 do 487 metrů čtverečních. Ceny prvních začínají na 1,7 mil. Kč, rodinné domy pak developer nabízí od 4,9 mil. Kč (včetně DPH).

Všechny rodinné i bytové domy budou vybaveny tepelným čerpadlem a jsou orientovány tak, aby maximálně využívaly solárních zisků. Konstrukce splňuje požadavky energeticky úsporných domů. Díky těmto aspektům ušetří budoucí obyvatelé až desítky tisíc korun ročně. U všech bytů jsou navrženy venkovní pobytové plochy: předzahrádky, balkony nebo střešní terasy.

Rodinné domy a byty z 1. etapy získaly bronzový SBToolCZ certifikát

Rodinné domy a byty z 1. výstavbové části 1. etapy projektu Úvaly Hostín úspěšně prošly procesem certifikace ve fázi návrhu budovy a získaly bronzový certifikát SBToolCZ (posouzení úrovně kvality budovy v souladu s principy udržitelné výstavby). „Získané certifikáty jsou v horní hranici bronzového certifikátu a s doplněním nabízených nadstandardních balíčků při koupi rodinných domů je možné získat certifikát stříbrný. Zlatý certifikát v tuto chvíli žádný dům v České republice nemá. Projekt Úvaly Hostín je tak jedním z průkopníků certifikace v rezidenčním developmentu, která se do současné doby prováděla spíše pro komerční segment,“ upřesňuje Tomáš Ctibor, zástupce společnosti Palmer Capital, která je developerem projektu, a pokračuje: „Našim klientům tak můžeme doložit, že naše domy a byty budou energeticky nenáročné nejen v prospektech, ale i ve skutečnosti. Například provozní náklady rodinného domu v energeticky úsporném standardu začínají na 3 000 Kč měsíčně.“

Promyšlený koncept

Již od začátku bylo hlavní myšlenkou developera společně s architekty vytvořit skutečně funkční novou městskou část s vlastní infrastrukturou a kompletní občanskou vybaveností s dostatkem veřejných ploch a zeleně.

Celá obytná čtvrť je koncipována podle zásad udržitelného rozvoje. V areálu vznikne nadstandardní množství zelených ploch, počítá se, že společně s veřejnými plochami budou tvořit až 82 % jeho rozlohy. Byty a domy budou vybudovány s ohledem na ekologii moderními efektivními technologiemi s použitím vápenopískových zdících bloků, vybaveny tepelnými čerpadly a orientovány tak, aby maximálně využívaly solárních zisků. Jejich konstrukce splňuje požadavky energeticky úsporných domů. Majitelé bytů či domů tak ušetří více než 50 % provozních nákladů na byt či dům.

V případě zájmu mohou zájemci o bydlení v rodinných domech dobudovat dům až k pasivnímu standardu. Také si mohou vybrat ze tří úrovní standardního vybavení nebo naopak využít i speciální balíčky BASIC a BASIC +, které nabízejí možnost vlastního dokončení rodinného domu s úsporou až 700 000 Kč.

Drahobejlova – designové bydlení za rozumné ceny

Dalším projektem pod vlajkou Palmer Capital je bytový dům Drahobejlova, který je určen především příznivcům komfortního a designově neotřelého bydlení v živém městském prostředí. Nabízí byty v architektonicky zajímavém domě, který je situován v klidnější oblasti klasické blokové zástavby mimo hlavní silniční a tramvajové trasy, přitom však pouhých pár minut od zastávek MHD a stanice metra Českomoravská.

Zajímavá městská architektura s důrazem na design

Architektonicky zajímavě pojatá devítipodlažní budova se dvěma ustupujícími nejvyššími patry je zasazena do tradiční městské blokové zástavby a už zdaleka bude vzbuzovat pozornost svými vystupujícími arkýři. Objekt je usazen na podnož zvýšeného parteru s prosklenými obchodními prostorami, které jsou v současné době již vyprodány.

Ve dvoře domu je navržen spolu s ozeleněným zastřešením dvorního parkingu pavilon dvou čtyřpodlažních mezonetových bytů. V přízemí mají dvojgaráž a sklad, v nejvyšším patře galerii s rozlehlou jižní terasou. Parkování je kromě dvorního traktu dále zajištěno v suterénu.

Od garsonek po luxusní mezonety

Projekt Drahobejlova nabídne celkem 86 bytových jednotek – od garsonek až po mezonety.

Převažují variabilní byty 1+kk flexi, které lze po kolaudaci upravit na 2+kk a byty 3+kk. Byty jsou orientovány jak do ulice, tak do dvora, třípokojové byty pak oboustranně. Každý byt má k dispozici lodžii nebo terasu. Kromě luxusních mezonetů 4+kk v pavilonu jsou další mezonety s terasami a širokýmvýhledem do okolí zřízeny v ustupující nástavbě v 8. a 9. NP.

Ceny se pohybují v závislosti na poloze bytu v domě v rozmezí od 1 525 000 Kč do 6 844 200 Kč vč. DPH. Cena bytu je konečná, a pokud je k bytu přiřazeno parkovací stání, je zahrnuto i v jeho ceně.

Perspektivní lokalita

Bytový dům Objekt je umístěn na nároží Drahobejlovy ulice a ulice U Svobodárny. Lokalita je jak v dosahu centra, tak rozlehlých zelených ploch parku Podviní podél toku Rokytky, kde probíhá postupná rekultivace. Lokalita vyniká výbornou dopravní dostupností (MHD, metro, v docházkové vzdálenosti je i vlakové i autobusové nádraží) tak i občanskou vybaveností. Poblíž se nacházejí například poliklinika Vysočany, Městský úřad Prahy 9, pošta, nákupní centrum Harfa a dále i menší pouliční obchůdky a restaurace. V okolí je několik MŠ a ZŠ. Za zmínku stojí blízká Sazka Aréna a divadlo Gong.

O Palmer Capital

Společnost Palmer Capital, založená v roce 1992, je soukromá společnost se sídlem v Londýně a Mnichově, která se specializuje na investice do majetku a jeho financování tam, kde lze zvýšit jeho hodnotu prostřednictvím odborného vedení. Palmer Capital spravuje sedm fondů zaměřených na investice do nemovitostí ve Velké Británii a kontinentální Evropě s důrazem na rozvoj a aktivní správu uzavřených obchodů. Většina klientů společnosti jsou evropští institucionální investoři. Palmer Capital Investors spadá pod dohled FSA (The Financial Services Authority) s povolením spravovat kolektivní investice. Všechny fondy spadající do Palmer Capital spravují majetek přesahující 1 mld. EUR (leden 2012). Palmer Capital nedávno otevřela kancelář v Hong Kongu, kde pracují tří realitní odborníci, kteří působí jako prostředníci pro asijské investory při jejich přístupu k evropským nemovitostem. Pomáhají také evropským investorům při jejich realitních zájmech v Asii.

O SBToolCZ

SBToolCZ je národní český certifikační nástroj pro vyjádření úrovně kvality budov, a to v souladu s principy udržitelné výstavby. Proces certifikace byl oficiálně představen a uveden do provozu na mezinárodní konferenci CESB10 v červnu 2010.

Kontakty pro další informace a vizualizace v rozlišení pro tisk:
Martina Kovalová, mediální zastoupení, M 602 179 419, E martina@marcomm.cz

 
 
Reklama