Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Duté podlahy Fermacell MAXifloor a nízkoenergetické rodinné domy v Olomouci

Kvalitní a zdravé bydlení s materiály Fermacell

Sádrovláknité desky FERMACELL se používají k opláštění obvodových a vnitřních stěn a výjimečné vlastnosti materiálu FERMACELL jsou silným důvodem pro jeho použití i na podlahy v domech i bytových a administrativních komplexech.

Duté podlahy FERMACELL MAXIFLOOR v bytovém a administrativním komplexu v Olomouci

Výhody duté suché podlahy FERMACELL MAXifloor se uplatňují i na podlahách nového bytového a administrativního komplexu v Olomouci, jehož investorem a dodavatelem je firma EUROGEMA CZ a.s.. Tyto moderní podlahy byly realizovány ve dvou podlažích na celkové ploše 645m2.

Technický pokrok žádá ve větší míře bezproblémové zabudování informačních a počítačových sítí do moderního podlahového systému a montáž podlahy Fermacell MAXifloor se i v olomouckém komplexu stala zárukou funkčního, flexibilního a komfortního řešení. Duté podlahové prvky FERMACELL typ MAXifloor, tvořené ze sád­rovláknitých desek FERMACELL, se montovaly na výškově stavitelné stojky MAXifloor. Velkou výhodou těchto podlah byla i tady rychlost montáže a suchý proces, který umožnil ihned provádět další práce (např. pokládku krytin atd.). Celý systém zahrnuje i revizní klapky a možnost zabudování elektroinstalačních krabic různých typů a je nehořlavě zatříděný - třída reakce na oheň.A2. Výška duté podlahy se pohybuje od 65 do 280 mm, únosnost podlah je dostatečná pro běžné zatížení v kancelářích.

   

Nově budovaný komplex v lokalitě Horní Lán v Olomouci nabízí zájemcům cca 100 bytových jednotek 1+kk až 4+kk o výměrách 44 až 120 m2. Kromě bytů jsou součástí komplexu nebytové prostory, které budou sloužit k umístění služeb, ordinací, kanceláří nebo menších obchodů. Investorem a dodavatelem stavby je firma EUROGEMA CZ a.s., která má s výstavbou bytů bohaté zkušenosti. Firma vlastní certifikáty ISO a je nositelem titulu Stavba roku Olomouckého kraje za rok 2006 v kategorii "Domy pro bydlení a rodinné domy".

 


Nízkoenergetické rodinné domy na Arbesově ulici v Olomouci - kvalitní a zdravé bydlení s materiály FERMACELL

Stavební společnost EUROGEMA CZ, a.s. se rozhodla rozšířit své portfolio staveb o výstavbu nízkoenergetických rodinných domů v technologii dřevostaveb, ve kterých je v maximální míře uplatněn sádrovláknitý deskový materiál FERMACELL. Sádrovláknité desky FERMACELL jsou použity k opláštění obvodových a vnitřních stěn a výjimečné vlastnosti materiálu FERMACELL jsou silným důvodem pro jeho použití i na podlahy v celém domě.

Důvodů, proč se firma rozhodla jít cestou nízkoenergetických dřevostaveb, je hned několik a jedním z nich je i snaha nabídnout klientům při současném zvyšování cen energií bydlení s minimálními požadavky na budoucí provoz a údržbu. Pro investory bude zajímavá i skutečnost, že silnou stránkou technologií a materiálů, které EUROGEMA jako developer zvolila, je nejen rychlost výstavby a využití obnovitelných zdrojů, ale - i díky přírodním materiálům - podstatné zlepšení kvality vnitřního prostředí.

Pilotním projektem výstavby NED v technologii dřevostaveb je výstavba 24 rodinných domů v Olomouci - Slavoníně na ulici Arbesova. Architektonický návrh připravil Ing. arch. Eugen Točík z brněnského ateliéru Trignis s.r.o. a i díky jeho přístupu jsou pro budoucí obyvatele této lokality připraveny dvoupodlažní nepodsklepené domy, které jsou vizuálně příjemné nejen zvenčí, ale i zevnitř. Zásluhu na tom má zvolené objemové a dispoziční řešení a použité prvky (fasádní keramický obklad, dřevěná okna a dveře, pergoly, terasy, schodiště aj.). Navržený způsob automatického teplovzdušného cirkulačního vytápění s nuceným větráním, rekuperací tepla a filtrací vzduchu zvyšuje kvalitu prostředí v domě snížením prašnosti a možnostmi regulace režimu větrání i vytápění. Samozřejmostí je dokonalé zateplení a utěsnění obvodového pláště včetně trojitého zasklení oken a použití solárních panelů pro ohřev topné a teplé užitkové vody.

   

Zástavba na Arbesově ulici navíc nabídne klidné bydlení 2,5 km od středu města s nadstandardním zázemím občanské vybavenosti (fakultní nemocnice, školy, školky, nákupní centra apod.) a dobrou dopravní dostupností.

 

EUROGEMA CZ, a.s. je jednou z pěti největších stavebních firem v Olomouckém kraji. Portfolio podnikatelských aktivit tvoří dodávky pozemních a inženýrských staveb na klíč zejména v olomouckém regionu a provádění speciálního zakládání staveb v celé ČR. Společnost dále aktivně působí na trhu s realitami a v oblasti developingu.


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...