Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavební veletrhy Brno jsou tím pravým místem pro představení novinek

Od 26. do 29. dubna se brněnské výstaviště stane jak místem pro představení nových technologií a technických řešení, tak i místem setkáním odborníků ze všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov. Souběžně se uskuteční také veletrh URBIS, který představí chytrá řešení pro města a obce, veletrh DSB – Dřevo a stavby Brno a veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX.

Stavební veletrhy Brno jsou tím pravým místem pro představení novinek

Od 26. do 29. dubna se brněnské výstaviště stane jak místem pro představení nových technologií a technických řešení, tak i místem setkáním odborníků ze všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov. Souběžně se uskuteční také veletrh URBIS, který představí chytrá řešení pro města a obce, veletrh DSB – Dřevo a stavby Brno a veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX.

Jaké byly Stavební veletrhy Brno 2016?

Stavební veletrhy Brno v roce 2016 potvrdily pozvolně rostoucí trend a to jak v počtu vystavovatelů, tak i návštěvníků. Především se podařilo zvýšit spokojenost vystavovatelů i návštěvníků s účastí na veletrhu. Na veletrzích se prezentovalo 772 firem z 20 zemí světa na čisté výstavní ploše přes 19 400 metrů čtverečních. Během čtyř dnů konání akce je navštívilo přes 45 000 návštěvníků s konkrétními dotazy zaměřenými na stavbu, rekonstrukci či vybavení interiéru. Pro rok 2017 předpokládáme pokračování tohoto pozitivního trendu.

Mějte přehled o tom, co se ve světě děje

Stavební veletrhy Brno se budou věnovat hned několika tématům, která jsou v současné době aktuální nejenom ve světě stavebnictví. Zahajovací konference se zaměří na problematiku návratu života do historických center měst. Dalším tématem bude více než aktuální problematika dotačních titulů zaměřených na energeticky úsporné stavění a rekonstrukce. Nebude chybět ani prezentace činnosti cechů a jiných odborných společenstev. Můžeme zmínit, že na Stavebních veletrzích Brno oslaví úspěšných 25 let fungování Cech topenářů a instalatérů České republiky.

Návrat života do historických center měst


Zahajovací konference Stavebních veletrhů Brno, která je zároveň součástí Inženýrského dne ČKAIT a ČSSI, se bude věnovat problematice návratu života do historických center měst. Bude také setkáním představitelů inženýrských organizací zemí Visegradské čtyřky. Program Inženýrského dne bude rozdělen do tří tematických bloků. V úvodním bloku konference vystoupí například zástupce ministerstva pro místní rozvoj, ministerstva kultury ministerstva průmyslu a obchodu, Národního památkového ústavu, Svazu měst a obcí a dalších odborných partnerů. Další dva tematické bloky se budou věnovat již úspěšně realizovaným projektům z řad velkých, středních i malých měst z České republiky i Slovenska. Ať už se jedná o Brno, Opavu, Trnavu, ale například i Havlíčkův Brod, Kadaň, Příbor nebo Slavonice.

Inteligentní a bezpečná domácnost v praxi

Audiovizuální technika, špičkové domácí spotřebiče a stylový nábytek jako součást moderního, pohodlného a bezpečného domu s možností ovládání jednotlivých atributů prezentovanými řídícími systémy. To vše bude nejenom k vidění, ale především k vyzkoušení v reálných podmínkách na expozici v pavilonu F. Ta bude představovat vzorovou inteligentní domácnost, kde můžete tabletem nebo telefonem ovládat například domácí spotřebiče, osvětlení, tepelné čerpadlo nebo vjezdovou bránu. Projekt představí také elektromobil integrovaný do energetiky domu jako kompenzátor výkyvů spotřeby, nabíjený solárními panely spolu s hlavními bateriemi domu. Součástí bude také odborný doprovodný program pro architekty a projektanty a poradenské centrum pro zájemce z řad široké veřejnosti. Partnery projektu jsou společnosti ABB, Pražská energetika, Studio Jasyko a Veletrhy Brno.

Zahradní architektura tentokrát i s prvkem vody

V roce 2016 nabídl projekt Zahradní architektury na více než 1500 metrech praktické ukázky různých druhů zahrad, zahradního nábytku a dřevěných doplňků do zahrad. Pro rok 2017 počítáme s jeho dalším rozšířením, mimo jiné o prvek vody. Toto téma je atraktivní pro 98 % návštěvníků, kteří se zajímají především o zahradní stavby, zeleň – rostliny, dřeviny, ruční nářadí a potřeby pro kutily.

Veletrh URBIS nabídne chytrá řešení pro města a obce


Souběžně se Stavebními veletrhy Brno se uskuteční veletrh URBIS, který představí chytrá řešení pro města a obce. Veletrh URBIS se bude věnovat třem základním tematickým okruhům – servis, technologie a životní prostředí. Na stáncích vystavovatelů nebudou chybět například řešení dopravní infrastruktury, parkování, či přístupu k informacím nebo technologické možnosti pro chytrá města, ať už se jedná například o využívání alternativních zdrojů energie v dopravě nebo veřejném osvětlení. Nabídku vystavovatelů doplní odborný doprovodný program, zahajovací konference s názvem Czech Smart 2017 - Touch the Future, kterou organizují Hospodářské noviny, zmapuje stav současného technologického pokroku.

Jediný prostor pro prezentaci dřevostaveb na Moravě? Veletrh DSB!

Veletrh DSB – Dřevo a stavby Brno je zaměřen především na prezentaci dřevěných staveb, konstrukcí, materiálů pro dřevostavby a konstrukce, základů a opláštění pro dřevostavby. Nabídku vystavovatelů rozšiřuje doprovodný program veletrhu, který je připraven ve spolupráci s odbornými partnery a asociacemi, a to jak pro odborníky, tak i pro zájemce o dřevěné stavění z řad široké veřejnosti.

Kvalitní a zdravotně nezávadný nábytek na veletrhu MOBITEX

Problematice výběru kvalitního, zdravotně nezávadného nábytku se bude věnovat veletrh MOBITEX skutečně komplexně – ať už v rámci odborného doprovodného programu, na expozicích vystavovatelů, v neposlední řadě také v nezávislých odborných poradenských centrech oborových asociací a svazů.

Veletrh PTÁČEK při Stavebních veletrzích Brno

Souběžně se Stavebními veletrhy Brno bude probíhat v pavilonu V i Veletrh PTÁČEK společnosti PTÁČEK - velkoobchod, který bude zpřístupněn široké veřejnosti v pátek 28. a v sobotu 29. dubna. V rámci této akce představí společnost PTÁČEK - velkoobchod, a. s. svoji nabídku výrobků více než 130 dodavatelů z oboru topení – plyn – voda – sanita – inženýrské sítě.

Cena za plochu závisí na Vašem výběru umístění expozice

I v roce 2017 je cena za výstavní plochu závislá na výběru výstavní plochy vystavovatelem. Dřívější přihlášení na veletrh tedy přináší větší možnost výběru plochy. Co se týká cenových podmínek, pak cena volné plochy je stanovena na 1.000,- Kč/m2, cena kryté plochy se pohybuje dle vybrané zóny v pavilonu od 1.300,- Kč/m2.

Chcete vystavovat výhodněji? Přihlaste se do 15. února 2017!

Více informací naleznete na www.bvv.cz/svb


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...