Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Národní technická knihovna nabízí další publikace, které se věnují šetrným budovám

Specializovaný veřejně přístupný fond odborné literatury v oblasti šetrného stavebnictví, který od roku 2015 ve vzájemné spolupráci vytvářejí Česká rada pro šetrné budovy a Národní technická knihovna, se nyní téměř zdvojnásobil.

šetrné stavby

K 35 knihám z roku 2015 přibylo dalších 33 titulů v hodnotě téměř 100 000 korun, které se věnují tematice šetrné výstavby z nejrůznějších úhlů pohledu. Mohou se tak stát cennou inspirací i zdrojem informací pro architekty, investory, developery, studenty příslušných oborů i širokou veřejnost.

Druhou vlnu nákupu nových titulů v rámci projektu Šetrné budovy v Národní technické knihovně (NTK) podpořily společnosti, které jsou členy České rady pro šetrné budovy, je jim vlastní zodpovědný přístup k životnímu prostředí a k využívání přírodních zdrojů. Pocházejí z různých oblastí celého řetězce oboru šetrného stavebnictví: poradenská společnost EkoWATT CZ, architektonické studio Jakub Cigler Architekti (JCA), společnost působící v oblasti designu komerčních interiérů ELAN Interior, světový lídr na trhu stavebních materiálů Saint-Gobain Construction Products CZ, společnost zabývající se efektivním využíváním elektrické energie Schneider Electric CZ a generální dodavatel staveb VCES.

Simona Kalvoda, výkonná ředitelka České rady pro šetrné budovy, komentuje: „Nejlepším argumentem na české ´nejde to´ jako argumentu proti výstavbě šetrných budov jsou případové studie povedených realizací: objektů, které jsou nejen energeticky úsporné, ale mají i zdravé vnitřní prostředí. Právě knihy s řadou případových studií zrealizovaných projektů – od kanceláří až po rodinné a bytové domy – mohou být pro zájemce o vzdělání v tomto oboru tou nejlepší inspirací.“

Do roku 2020 plánuje Česká rada pro šetrné budovy ve spolupráci s Národní technickou knihovnou a partnery fond odborné literatury postupně rozšířit až na 200 publikací. Knihy si lze na místě prostudovat či bezplatně zapůjčit za podmínek běžného knihovního řádu kdykoli v otevírací době NTK.
 
 
Reklama