Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lindab vstupuje do České rady pro šetrné budovy

Lindab, přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů, od ledna rozšiřuje řady členů České rady pro šetrné budovy.



Po Centru pasivního domu, jehož členem se stal vloni, je vstup do Rady dalším krokem, jímž se Lindab hlásí k naplňování principů šetrného stavebnictví.

„Blíží se rok 2020, kdy začne platit směrnice EPBD II Evropské unie, zavazující Českou republiku k energeticky šetrné výstavbě. Za tři roky se budou muset všechny budovy v Česku stavět s téměř nulovou spotřebou energie. Právě společnosti působící v zemích západní Evropy, kde je tato výstavba již mnoho let standardem, by měly jít příkladem a sdílet své zkušenosti a příklady z praxe. Ve Švédsku, odkud pochází naše společnost, je udržitelnost rozvoje a respekt k okolnímu prostředí doslova zakódován v životním stylu. Proto považujeme naše členství v České radě pro šetrné budovy za logický krok, naplňující zelené vize našeho mateřského koncernu. Právě Radu považujeme za výbornou širší platformu, které může přispívat k osvětě a podněcovat diskusi v oblasti výstavby šetrných budov napříč expertní i laickou veřejností. Jsme připraveni podílet se na činnosti pracovních skupin Rady například v oblastech zdravého vnitřního prostředí, udržitelných materiálů či energetického managementu,“ uvádí Petr Horký, Country Manager společnosti Lindab s. r. o.

Lindab se na energeticky šetrná řešení soustředí ve své strategii na léta 2015 – 2020. Systémy od Lindabu splňují přísná kritéria kladená na nízkoenergetické a pasivní stavby.

Česká rada pro šetrné budovy spojuje společnosti a organizace z celého hodnotového řetězce oboru šetrného stavebnictví: od projektantů, architektů přes dodavatele materiálů a technologií až po stavební firmy a developery.

 
 
Reklama