Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

KM Beta se stala členem Centra pasivního domu

Společnost KM Beta se v lednu stala členem Centra pasivního domu, neziskového sdružení, jež vzniklo za účelem podpory a propagace standardu pasivního bydlení.

Největší tuzemský výrobce betonové střešní krytiny, vápenopískového systému SENDWIX a pálených zdicích prvků má na poli pasivního bydlení dlouholeté zkušenosti a v roce 2017 je tato oblast jednou z hlavních priorit společnosti. Jihomoravská firma se členem Centra pasivního domu stala začátkem tohoto roku.

KM BETA Centrum pasivního domu

„Zapojili jsme se do poradenské sítě sdružení a zařadili se tak mezi prověřené firmy v oblasti pasivního bydlení. Tento krok nám umožní zvýšit informovanost o tom, jaké výhody pasivní bydlení developerům a investorům nabízí,“ uvedl obchodní ředitel KM Beta Jiří Foltýn.

Společnost s 250 zaměstnanci, která patří mezi největší zaměstnavatele na Hodonínsku, se na oblast úsporného bydlení zaměřuje dlouhodobě.

Její vápenopískový stavební systém SENDWIX se díky svým vlastnostem hodí jak ke stavbě nízkoenergetických, tak i pasivních domů. Čísla společnosti potvrzují, že o tento druh bydlení je mezi investory stále větší zájem.

„Nárůst prodejů vápenopískového stavebního systému SENDWIX v roce 2016 o zhruba deset procent potvrzuje dnešní trend, že mnoho lidí se přiklání k variantě zdiva, které splňuje náročné podmínky pro stavbu nízkoenergetických nebo pasivních domů,“ vysvětlil obchodní ředitel Jiří Foltýn. Vedle stavebního systému SENDWIX patří mezi nosné produkty firmy klasické pálené cihly. Druhým stěžejním prvkem portfolia jsou betonové střešní tašky a doplňky. Sortiment KM Beta pak doplňují suché maltové směsi včetně produktů, které umožňují stavbu i v zimě.

 
 
Reklama