Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fasádu hotelu Melrose v Bratislavě zdobí omítky Ceresit

Základní nátěr fasády byl realizován nátěrem Ceresit CT 16, který slouží jako základní nátěr výztužné vrstvy s armovací sítí v kontaktních systémech zateplení budov Ceresit Ceretherm (ETICS). Pro povrchovou úpravu použila realizační firma silikon-silikátové omítky Ceresit CT 174 se zrnem 1,5 mm a "rýhovanou omítku" Ceresit CT 175 se zrnem 2 mm.

Hotel v bratislavské části Petržalka tvoří dva samostatné objekty sloužící k trvalému i dočasnému bydlení - apartmánová budova (65 apartmánů, služebních bytů a studií) o čtyřech podlažích a bytový objekt (24 bytů) o sedmi nadzemních podlažích. V rámci projektu vzniklo také 58 nových suterénních a 40 povrchových parkovacích míst. Podle jednatele developerské firmy Neobau, s.r.o., Ing. Petra Chovance představuje Melrose nový typ rezidenční výstavby, protože umožňuje volbu mezi koupí do osobního vlastnictví a dlouhodobým pronájmem. Na fasádě hotelu byly na ploše tři tisíce m2 použity omítky Ceresit Ceretherm.

Kromě blízkosti krásných lužních lesů, Chorvatskeho ramene a hráze je velkým plusem i připravovaná výstavba víceúčelové haly a tenisového centra, jakož i dostatek parkovacích kapacit před samotným hotelem. Inspirací pro jeho jméno byl i u nás dobře známý americký seriál z 90. let Melrose Place. Pro ty návštěvníky a bydlící, které pracovní a obchodní aktivity často odvádějí mimo Petržalku, zaručuje blízký dálniční obchvat nejen propojení s dalšími částmi města, ale i rychlou dostupnost dvou mezinárodních letišť - bratislavské M. R. Štefánika (BTE) je dostupné autem za cca 15 minut, vídeňský Schwechat (VIE) pak za 30 minut. Hotel Melrose je navíc přímo napojen na hlavní dopravní tepny vedoucí do Prahy, Vídně, Budapešti a po celém Slovensku. Apartmány jsou slunečné, tiché a zařízené v příjemných barvách.

Příjemný a kvalitní současně je i exteriér nového bratislavského hotelu. Fasády systémem Ceresit Ceretherm Classic Wool realizovala v období od května do října 2009 na ploše 3000 m2 firma Róberta Šipky ze Seredě, která kromě stavební činnosti a fasádního studia také distribuuje stavební chemii Ceresit. Základní nátěr fasády byl realizován nátěrem Ceresit CT 16, který slouží jako základní nátěr výztužné vrstvy s armovací sítí v kontaktních systémech zateplení budov Ceresit Ceretherm (ETICS). Nátěr snížil nasákavost podkladu a díky minerálnímu plnivu, které zajišťuje zdrsněný povrch vytvrzeného nátěru, byl i na této realizaci použit pro zajištění dobré přilnavosti následných vrstev a vysokou odolnost proti obrusu. Ceresit CT 16 sjednocuje povrch, má velmi dobrou schopnost krytí a zamezuje vzniku výkvětů a skvrn na probarvených omítkách.

Pro lepení byla použita lepicí a stěrková malta Ceresit CT 190, která je určena pro lepení desek nebo lamel z minerální vlna k aplikaci vrstvy vyztužené síťovinou ze skelných vláken. Malta vyniká vysokou odolností proti mechanickému poškození, vysokou přídržností k minerálním podkladům i k minerální vlně. Její zvýšená elasticita a odolnost proti povětrnostním vlivům se uplatnila i na fasádě hotelu Melrose.

Pro povrchovou úpravu použila realizační firma silikon-silikátové omítky Ceresit CT 174 se zrnem 1,5 mm a "rýhovanou omítku" Ceresit CT 175 se zrnem 2 mm. Obě jsou paropropustné, hydrofobizované a odolné vůči UV záření, povětrnostním vlivům a znečistění. Mezi jejich hlavní přednosti patří nízká nasákavost a odolnost, při nanášení je výhodná připravenost k okamžitému použití a možnost strojového zpracování. Investor si navíc mohl vybrat z více než 200 odstínů systému Colours of Nature. Obě použité omítky charakterizuje díky receptuře BioProtect® vysoká odolnost vůči biologickému napadení, odolnost vůči povětrnostním vlivům, znečištění a UV záření, zvýšená pevnost, prodloužení životnosti fasády a ohleduplnost k životnímu prostředí.

Použité materiály

Základní nátěr Ceresit CT 16
Lepicí a stěrková malta Ceresit CT 190
Silikon-silikátová omítka Ceresit CT 174, zrno 1,5 mm
Silikon-silikátová omítka Ceresit CT 175, zrno 2,0 mm
 
 
Reklama