Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Desky fermacell v interiéru i na fasádách dřevostaveb v Brandýse nad Labem

Projekt „Slunečné terasy Brandýs – Kostelecká“ klade důraz na spojení kvality s nízkými pořizovacími náklady. I proto byly na vnitřní stěně i fasádě instalovány sádrovláknité desky fermacell.

Projekt „Slunečné terasy Brandýs – Kostelecká“
Projekt „Slunečné terasy Brandýs – Kostelecká“

Projekt „Slunečné terasy Brandýs – Kostelecká“ je umístěn na západní straně města v blízkosti centra, developerem i prodejcem je společnost Slunečné terasy s.r.o.

Vlastní stavby nově realizovaných řadových rodinných domů jsou koncipovány jako trojpodlažní se sedlovou střechou a dispozici 4+kk (užitná plocha je 122 m2). V přízemí každého domu je technická a hlavní obytná část se vstupem na zahrádku, v prvním patře jsou ložnice a koupelna, v podkroví pak další ložnice a komora, popřípadě další koupelna.

Důraz na spojení kvality a nízkých pořizovacích a provozních nákladů dokládá jak výběr dřevěné rámové konstrukce a stavebních materiálů (včetně sádrovláknitých desek fermacell, vynikajících svými pevnostními, akustickými i protipožárními parametry), tak i řešení vytápění. To je kompletně zajištěno elektrickými topnými systémy – hlavní spotřeba energie, tj. vytápění domu, je díky konstrukci domu snížena na takovou úroveň, že je nejvýhodnější použít právě vytápění elektrickou energií.

Realizace řadových rodinných domů úspěšně pokračuje, v létě 2017 se dokončovala výstavba prvních dvou (z celkem sedmi) skupin rodinných domů. Všechny domy jsou už vyprodány a první majitelé se do nich začnou stěhovat už na podzim letošního roku.


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 
Reklama