Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ochrana okapů proti listí Gutter Stark®

Listí, sníh a led jsou nepřátelé každého střešního odvodňovacího systému. Ochrana proti listí Gutter Stark® velmi usnadňuje život majitelům domů.

Gutter Stark<sup>®</sup> v detailu
Gutter Stark® v detailu

Tradiční řešení jsou většinou vhodná jen pro nízký stupeň znečištění. Laciná PVC síta a mříže se nevyrovnají s velkým přívalem listí a sněhu. Nemají jednoduše šanci. Buď musí být během období mrazu kompletně odstraněny, aby se nezdeformovaly a nepoškodily odvodnění střech, nebo se také ucpou, a naopak zhoršují problematiku. Jedinečná perforace děr Gutter Stark® vykazuje i při 100% pokrytí množství odtoku 63 mm za hodinu na m2. Žlab nemůže přetéci: Roll-Back-profil se stará o to, že i při přívalovém dešti může být množství vody pojmuto. Kromě toho má Gutter Stark® pásku proti eliminaci přetečení, která žlab hermeticky uzavře.

Jak se nyní dostane v Gutter Stark® nahromaděné listí opět na zem?

Zcela jednoduše: Protože nová ochrana proti listí nesedí příliš hluboko ve žlabu, je listí, mech a jehličí již při mírném větru 10 km/h odfouknuto.

Gutter Stark® je dlouhodobé a povětrnostním podmínkám odolné řešení. Výkonný Gutter Stark® vyrobený z hodnotného hliníku se nezdeformuje ani při extrémních zimních a letních teplotách. Kromě toho je možné hliník bez potíží kombinovat s titanzinkem, ocelí a nerezí. Pro měděné okapy existuje anodizovaný Gutter Stark®. Zambelli poskytuje 25letou záruku na funkčnost a materiál. Dle výrobce této jedinečné ochrany proti listí bylo celosvětově montováno již více než 30 milionů běžných metrů. V Severní Americe je již třetina všech domů vybavena ochranou proti listí.

 
 
Reklama