Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

HPI-CZ komplexně řeší okapovou hranu: Střecha musí dostatečně větrat

Aby mohla střešní konstrukce dlouhodobě plnit svou funkci, musí být dodržen požadavek na minimální odvětrání. Okapová hrana je i proto jedním z nejdůležitějších detailů střechy s přímým vlivem na funkčnost konstrukce.

Aby mohla střešní konstrukce dlouhodobě plnit svou funkci, musí být dodržen požadavek na její minimální odvětrání. Okapová hrana je i proto jedním z nejdůležitějších detailů střechy s přímým vlivem na funkčnost a životnost celé konstrukce. Veškeré výrobky systému okapové hrany nabízí HPI-CZ, jeden z největších dodavatelů montážního příslušenství pro všechny druhy střešních krytin a kompletního sortimentu pro zateplování budov.

K funkčním prvkům okapové hrany dodávaným společností HPI-CZ patří větrací mřížky, pásy proti ptákům, okapnicové plechy. Větrací mřížky plní funkci přiváděcího větracího otvoru a zároveň brání vletu ptáků. Montují se na poslední lať tak, aby vyplnily otvory vzniklé profilováním krytiny. Bariéru v mezeře vytvořené kontralatí kryje na okapové hraně tzv. pás proti ptákům.

Praktickým způsobem, jak bránit zanášení okapového žlabu listím a jehličím je okapový zachycovač listí. Tato polyetylenová mřížka vytvoří nad žlabem ochranný kryt, který propustí vodu, ale listí nebo jehličí zachytí a vítr je pak přirozeně odfoukne.

Stavební příslušenství mohou stálí obchodní partneři společnosti HPI-CZ objednat prostřednictvím objednávkového systému HPI-CZ. Kromě toho lze zboží objednávat také z e-katalogu umístěného na www.hpi.cz, případně na www.hpishop.cz, kde jsou uvedeny i podrobnosti o sortimentu.

Více na www.hpi.cz

HPI CZ Okapová hrana
Okapová hrana

HPI-CZ spol. s r.o.
logo HPI-CZ spol. s r.o.

HPI-CZ - montážní příslušenství pro všechny druhy střešních krytin a kompletní sortiment pro zateplování budov. Prvky pro šikmé i ploché střechy, prvky pro solární a fotovoltaické systémy, protisněhové zábrany a protipožární řešení, lišty a profily pro ETICS.

 
 
Reklama