Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jarní úklid pro vaši střechu

Jarní sluníčko nás láká ven a probouzí v nás uklízecí mánii. Zapomenout se nesmí ani na střechu, která po zimě potřebuje řádně prohlédnout. A když už budete pohlížet krytinu, měli byste se zamyslet i nad zateplením stropu.

Dokonalé zateplení i letní bydlení

Nejvíce tepla nám během zimy odchází střechou, stropem. Je to zhruba až 30 %. Moderní technologie dnes nabízejí ideální řešení, jak zateplit a zároveň si zřídit na půdě rovnou podlahu, přičemž vznikne dutina vhodná k aplikaci izolace. Izolace totiž výrazně zvyšuje komfort bydlení. Nejenže tlumí zvuk, v zimě navíc chrání spodní místnosti před únikem tepla. Vhodným řešení je stropní systém MAGMARELAX®, vyrobený na míru.

Stropní systém zajistí nejen zateplení stropu, ale tvoří lehkou, přesnou, variabilní, vysoce únosnou, finančně nenáročnou a přesto moderní, ekologickou a krásnou podlahu. Je vytvořena z OSB desek. Do meziprostoru se nafouká magmarelaxová izolace, která vyhoví požadavkům dotace na zateplení domů.

V případě, že si nebudete chtít pořídit na půdě novou podlahu je možné systém MAGMARELAX®; aplikovat přímo do dutiny v podlaze půdy. Stačí, když máte k dispozici volný prostor nad stropem obytných místností. Stačí jen několik otvorů v podlaze půdy, které se po nafoukání znovu uzavřou.

Třetí možností je nafoukání izolace přímo na podlahu půdy. Izolujete tam, kde není dutý prostor k dispozici nebo je příliš nízký. Na volnou plochu podlahy půdy se nafouká vrstva minerální vlny o síle 20 až 30 centimetrů.

Všechny tři typy aplikace dokonale izolují a chrání váš dům před únikem tepla.

Izolace stropu domu ušetří až třetinu nákladů za vytápění
Izolace stropu domu ušetří až třetinu nákladů za vytápění
 
 
Reklama