Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Další produktové novinky na veletrhu STŘECHY PRAHA 2017

Navazujeme na již publikované produktové novinky, které budou prezentovány na veletrhu STŘECHY PRAHA 2017 (PVA EXPO PRAHA Letňany, 9. - 11. 2. 2017, a představujeme Vám další.

Firma JUTA na veletrhu představí přírodní lněnou tepelnou izolaci NATURIZOL, která nejen že umí kvalitně tepelně izolovat (lD 0,039 W/m.K) a řešit i akustické souvislosti, ale přestože se jedná o lehkou vatu, má vysokou měrnou tepelnou kapacitu (c 1550 J/kg.K), tj. má schopnost poměrně vysoké tepelné akumulace. Navíc se aplikuje jako běžná vata, a tedy není potřeba z vnitřní a vnější strany tepelné izolace používat cenově náročné bednění (tuhé vrstvy) jako při aplikaci foukaných izolací.

TESARIO, výrobní divize společnosti PRVNÍ CHODSKÁ, představí nové dřevěné střešní a stavební konstrukce zhotovené na CNC. Automatické obráběcí centrum Hundegger K2i zajišťuje vysokou přesnost vyráběných prvků, které jsou strojově označeny pro jednodušší montáž na stavbě. Výrobní linka umožňuje zpracovat řezivo až do délky 13m. Největší uplatnění CNC obráběných konstrukcí je v případě klasických vázaných krovů, dřevostaveb, roubenek, garážových stání, pergol i dalších atypických dřevěných staveb.

Novinkou společnosti UMYJEMTO bude systém pro odstraňování graffiti, který bude poprvé představen veřejnosti právě na veletrhu Střechy Praha 2017. Systém Graffiti Safewipes odstraní graffiti na 1 m2 do 2 minut.

Dále se můžete těšit na stánek Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR, kde proběhnou ukázky tradičních řemesel. Tesařství Martin a Bohumír Šnajdrovi předvedou ukázku soutěžního modelu krovu z Evropského mistrovství tesařů 2016 konaného v Basileji. Jedná se o moderní pojetí tesařského řemesla, náročnou především svým vynesením na profil. Žáci oboru tesař střední školy řemeslné z Jaroměře předvedou výrobu modelu středověké konstrukce střechy a výrobu ozdobných konců krovu. Pokrývači z SOU Praha 9 Jarov předvedou montáž střešní fólie, kontralatí a nosných latí, položení střešní krytiny včetně větracích doplňků a montáž větraného hřebene. Klempíři se budou věnovat montáži úžlabí a žlabu na latění taškové krytiny, odvodnění modelu střechy či montáži okapových prvků. Návštěvníci obdrží jako pozornost na místě vyrobenou plechovou píšťalku.


 
 
Reklama