Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Protipožární systém ULTIMATE Protect

I v případě protipožárního systému U Protect pro požárně odolná potrubí je jednovrstvým kladením izolace možné docílit požární odolnost 15 až 120 minut pro svislou i vodorovnou orientaci u čtyřhranných i kruhových potrubí zvnějšku i zevnitř.



Protipožární systém U Protect je možno použít také pro 30minutovou požární odolnost čtyřhranného potrubí pro odvod kouře a tepla (EI 30 S 1500 multi). Izolaci čtyřhranného vzduchovodu tvoří desky U Protect Slab 4.0 Alu1. Pro kruhová potrubí se používají rohože na pletivu U Protect Wired Mat 4.0 Alu1.

Požární odolnosti se dociluje návrhem různé tloušťky izolace, všechny ostatní prvky systému zůstávají stejné. Oba typy materiálu z minerální vlny ULTIMATE mají objemovou hmotnost pouze 66 kg/m3, materiál je navíc vysoce komprimovatelný. U Protect tak patří mezi lehké protipožární systémy se všemi výhodami, které z toho plynou.

Izolace se ke čtyřhrannému potrubí kotví přivařovacími trny s kloboučky, spojení desek mezi sebou v rozích se provádí požárními vruty o délce rovné dvojnásobku tloušťky izolace. U kruhového potrubí jsou k sobě rohože na pletivu spojeny C kroužky v rozteči 50 mm. Rohože na pletivu nevyžadují ani na svislém, ani na vodorovném kruhovém potrubí kotvení přivařovacími trny.


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER

ISOVER nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.

 
 
Reklama