Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Protipožární systém ORSTECH Protect

Jednovrstvým kladením izolace je možné docílit požární odolnost 15, 30, 45 a 60 minut pro svislou i vodorovnou orientaci u čtyřhranných i kruhových potrubí pro potrubí typu A podle ČSN EN 1366-1.

Izolace čtyřhranného vzduchovodu je provedena deskami Orstech 65 H – pro svislou i vodorovnou orientaci pro požární odolnosti 30 a 45 minut je užita tloušťka izolace 40 mm, pro svislou 60minutovou orientaci může být použita tloušťka 40 nebo 60 mm, pro vodorovnou 60minutovou orientaci se používá tloušťka desek 60 mm.

Pro kruhová potrubí s požární odolností EI 60 se navrhují lamelové rohože Orstech LSP PYRO jednotné tloušťky 50 mm. Izolace se kotví přivařovacími trny s kloboučky.

Mezi velké výhody protipožárního systému ORSTECH Protect patří výrazné zjednodušení provedení ucpávky – v místě průchodu konstrukcí oddělující požární úseky není nutno do VZT potrubí vkládat rozpěru.


  • Toto řešení nejvíce odpovídá provedení v praxi a přináší s sebou výhodu zjednodušené montáže VZT potrubí. Dovoluje totiž smontovat celou větev potrubí najednou a požárnědělicí konstrukci pak postavit kdekoliv bez rizika chybného umístění, čímž je zajištěna variabilita umístění stěn při změnách dispozic během užívání objektu.

Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER

ISOVER nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.

 
 
Reklama